• LIFE&STYLE

    Μεγάλη Βρετανία: Βρέθηκε το Τέρας του Loch Ness (;)


    Εδώ και πολλά χρόνια λαμβάνει χώρα μια έρευνα με υποβρύχιο ρομπότ στη Λίμνη Loch Ness στη Σκωτία της Μεγάλης Βρετανίας και τελικά… ανακάλυψε το Τέρας του Loch Ness, τη θρυλική Nessie!

    Δηλαδή, όχι ακριβώς την ίδια τη Nessie (μπορεί εκείνη να έλειπε ταξίδι στον Τάμεση), αλλά ένα πιστό αντίγραφο του θρυλικού τέρατος, το οποίο είχε φτιαχτεί για να «πρωταγωνιστήσει» σε μια ταινία του Sherlock Holmes με τίτλο «Η ιδιωτική ζωή του Sherlock Holmes» πριν από 50 χρόνια. Από τότε το αντίγραφο αυτό είναι βυθισμένο στον πάτο της λίμνης.

    loch ness
    Η λίμνη Loch Ness στη Σκωτία

    Το υποβρύχιο ρομπότ που κάνει έρευνες στη λίμνη και σκοπό έχει να ανακαλύψει το πραγματικό τέρας τράβηξε φωτογραφίες από το αντίγραφο στο βυθό, του οποίου κατάφερε να εντοπίσει την ακριβή θέση, χάρη στα sonar με τα οποία είναι εξοπλισμένο.

    Όπως δήλωσε και ο Andrian Shine, ο επικεφαλής του προγράμματος έρευνας με το υποβρύχιο ρομπότ, ψάχνει χρόνια για να βρει τη Nessie (αλλά αυτή του κρύβεται) και τελικά κατάφερε να εντοπίσει το πιστό της αντίγραφο.

    ImageHandler
    Η φωτογραφία του αντίγραφου της Nessie στο βυθό της λίμνης Loch Ness

    Το εν λόγω αντίγραφο, λοιπόν, έχει μήκος 10 μέτρα και ζυγίζει το εντυπωσιακό 4 τόνους (!), πράγμα που το καθιστά αδύνατο να το ανελκύσει κανείς, ακόμα και σήμερα.

    Πάντως, το υποβρύχιο αυτό ρομπότ που διερευνά τη Λίμνη Loch Ness εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια, εκτός από το πρόσφατο εύρημα του αντίγραφου της Nessie, έχει ανακαλύψει επίσης και άλλα εξίσου (αν όχι και περισσότερο) ενδιαφέροντα πράγματα, όπως ένα βομβαρδιστικό Wellington του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ένα σκάφος που προσπάθησε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στο νερό από το 1952.

    Από ό,τι συμπεραίνουμε, οι έρευνες για την ανακάλυψη του περιβόητου τέρατος του Loch Ness θα συνεχιστούν για άλλα 35 χρόνια, αν όχι παραπάνω…!

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/ti-krivete-telika-mesa-stis-siskevasies-ton-kelloggs/37852



    ΣΧΟΛΙΑ