• LIFE&STYLE

    Τρομακτικό: Πολυεθνική κλωνοποιεί τον Michael Jackson

    • NewsRoom
    Μαικλ Τζακσον

    Μάικλ Τζάκσον


    Μια πολυεθνική εταιρία κλωνοποίησης η «Clonaid», ισχυρίζεται ότι έχει ήδη αναπαράγει μια σειρά από ανθρώπους, αλλά έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής των κλωνοποιημένων ατόμων. Όμως η Clonaid εργάζεται για να φτιάξει έναν άλλο Michael Jackson. «Ο Michael ήταν ένας οραματιστής που δεν φοβόταν να υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες», δήλωσε η επικεφαλής της «Clonaid», Brigitte Boisselier.

    Είναι λιγότερο ή περισσότερο γνωστό ότι ο Michael Jackson ήθελε να κλωνοποιηθεί. Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι είχε επενδύσει ένα καθόλα ευκαταφρόνητο ποσό σε ειδικούς επιστήμονες για να δημιουργήσουν -στο μέλλον-  το πιστό του αντίγραφο. Ο βιογράφος του Michael C. Luckman αναφέρει ότι ο δημοφιλής στάρ είχε πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε ειδικό ερευνητικό κέντρο της Ευρώπης για να  τον κλωνοποιήσουν.  

    Διαβάστε ακόμη: Κινέζοι επιστήμονες λένε ότι είναι έτοιμοι να κλωνοποιήσουν ανθρώπους

    Η προσδοκία του βασιλιά της pop  ήταν να αφήσει κληρονομιά στον κόσμο της μουσικής τα μοναδικά γονίδια του. Την αποκλειστική αυτή πληροφορία την πήρε ο βιογράφος του από την πιο έμπειρη πηγή που θα μπορούσε να  προσεγγίσει: Toν στενό συνεργάτη και φίλο του Jackson , διάσημο σχεδιαστή, Andre Van Pier Michael, ο οποίος σχεδίαζε τα φαντασμαγορικά κοστούμια του βασιλιά επί σκηνής. Στο βιβλίο γράφει χαρακτηριστικά: O Van Pier έμαθε για τα φουτουριστικά πειράματα κλωνοποίησης και ότι ο διάσημος τραγουδιστής έκανε δωρεά σπέρματος για αυτό το λόγο σε ειδικό κέντρο κλωνοποίησης στην Παναμά.

    Ο ενθουσιασμός του Jackson για την επιστημονική δυνατότητα να δημιουργηθεί στο μέλλον πιστό αντίγραφο του ανθρώπου ξεκίνησε από την κλωνοποίηση του προβάτου  Dolly αλλά και τους ψευδείς – όπως αποδείχθηκαν – ισχυρισμούς των Raelians, μίας θρησκευτικής αίρεσης με έδρα τον Καναδά, οι οποίοι είχαν ισχυριστεί τότε ότι κλωνοποίησαν το πρώτο ανθρώπινο έμβρυο.

    Ο Luckman που έχει ολοκληρώσει το βιβλίο για την περίπλοκη ζωή του εκκεντρικού τραγουδιστή πιστεύει ότι η διαδικασία κλωνοποίησης μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ο Michael ήθελε πολύ αυτό να συμβεί και αφιέρωνε πολύ χρόνο και χρήμα για να πραγματοποιήσει τον σκοπό του, επισήμανε ο βιογράφος του.Αν ποτέ επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να δούμε να ξαναγεννιούνται πολλοί star που έφυγαν νωρίς από τούτο τον κόσμο. Ο Καναδός γιατρός Dr. Michael Zuk ήταν τόσο φανατικός με τους Beatles που αγόρασε την οδοντοστοιχία του John Lennon σε μία δημοπρασία και ανακοίνωσε το σχέδιο του να χρησιμοποιήσει το DNA των δοντιών του για να τον … κλωνοποιήσει.

    Η Clonaid εργάζεται για να δημιουργήσει τον κλώνο του Michael Jackson

    Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά αρκετά χρόνια πριν το δραματικό θάνατό του η εταιρεία κλωνοποίησης «Clonaid», ισχυρίζεται ότι έχει ήδη αναπαράγει μια σειρά από ανθρώπους, αλλά έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής των κλωνοποιημένων ατόμων. Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο Τύπου τους, η Clonaid εργάζεται για να φτιάξει έναν άλλο Michael Jackson.

    «Ο Michael ήταν ένας οραματιστής που δεν φοβόταν να υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες», δήλωσε η επικεφαλής της «Clonaid», Brigitte Boisselier.

    M JACKSON 2

    Ο Wiliam Gibbons, MD, διευθυντής παιδιατρικής του Jones Institute for Reproductive Medicine in Norfolk, Va, του πρώτου Αμερικανικού κέντρου τεχνικής γονιμοποίησης, είχε δηλώσει ότι είναι πολύ πιθανό οι προσπάθειες της εταιρίας Clonaid -εάν είναι νόμιμες και δεν αποτελούν απλά μία περίτεχνη απάτη- να είναι επιτυχείς. ” Προφανώς δεν έχουμε επιλέξει αυτή την κατεύθυνση αλλά η τεχνολογία μας κατευθύνει προς τα εκεί’ δηλώνει και προσθέτει ” Θεωρώ ότι υπάρχουν πιο αποτελεσματικές και πιο αποδοτικές χρήσεις της τεχνολογίας. Γνωρίζω μη γενετικά εργαστήρια τα οποία δραστηριοποιούνται πολύ σε αυτή τη δουλειά”

    Σε κάθε περίπτωση εάν ισχύουν έστω και στο ελάχιστο αυτά που λέγονται για τις δοκιμές κλωνοποίησης δεν αποκλείεται να δούμε μία ημέρα τον βασιλιά της pop να ξαναζεί το μύθο του.

    Ίσως αυτή τη φορά να μην παρασυρθεί από την ταχύτητα με την οποία εκτινάχθηκε η καριέρα του στα ύψη και να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή. Ενίοτε όμως – επειδή άνθρωποι είμαστε έστω και κλωνοποιημένοι – τα λάθη επαναλαμβάνονται.



    ΣΧΟΛΙΑ