• LIFE&STYLE

    Οι Αμερικανοί τρελάθηκαν: Φορούν στα παιδιά τους αλεξίσφαιρα γιλέκα στο σχολείο

    • NewsRoom


    Μετά το τελευταίο επεισόδιο του παρανοικού μακελειού στο San Bernardino της Καλιφόρνια όπου ένα ζευγάρι άνοιξε πυρ αδιακρίτως σε Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων και σκότωσε 14 ανθρώπους – οι Αμερικανοί συνεχίζουν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Αντί να δουν σοβαρά το ζήτημα της οπλοκατοχής και να αυστηροποιήσουν τα μέτρα προτιμούν να φορούν στα παιδιά τους αλεξίσφαιρα γιλέκα στο σχολείο.

    SCHOOL 1

    Είναι τόσα πολλά , πλέον, τα επεισόδια των μαζικών πυροβολισμών που έχει κριθεί αναγκαίο τα παιδιά να φορούν αλεξίσφαιρα μέσα στο σχολείο καθώς δεν είναι λίγα τα επεισόδια ενόπλων που εισβάλλουν στα σχολεία. Από την εμπορική πλευρά του θέματος οι επιχειρηματίες είδαν χώρο στην αγορά για την προώθηση των αλεξίσφαιρων γιλέκων, ειδικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν μικρά παιδιά από μαζικούς πυροβολισμούς.

    Η Bodyguard Blanket η οποία είναι θυγατρική της εταιρίας ProTecht, κατασκευάζει τα ειδικά γιλέκα από το ίδιο υλικό που κατασκευάζονται και τα στρατιωτικά μόνο που τα αναπροσαρμόζει σε παιδικά μεγέθη.

    Αίσθηση προκαλεί το διαφημιστικό άρθρο της εταιρίας το οποίο όπως αντικατοπτρίζει την παράλογη πραγματικότητα της αμερικανικής κοινωνίας.

    SCHOOL 2

    ” Τα παιδιά έχουν την πρώτη εμπειρία μαζικών πυροβολισμών από την Α´Δημοτικού.Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε; Όχι δεν μιλάμε για νόμους περί οπλοκατοχής αλλά για την πραγματική θωράκιση των παιδιών μας από τον κίνδυνο με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Έτσι θα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια᾽᾽

    Η εταιρία προτείνει επίσης διαφορετικούς τρόπους προστασίας σε διάφορους χώρους όπως στο σπίτι, στο δρόμο , στη δουλειά , στο εμπορικό κέντρο σε κέντρα διασκέδασης , σε αθλητικά γεγονότα και σε άλλα μέρη όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι ( επειδή πρέπει να αναμένεις ότι μπορεί να πυροβοληθείς οπουδήποτε και αν πας). H εταιρία πάντως σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι δεν υποστηρίζει την ένοπλη βία αλλά μόνο την πρόληψη της.

    SCHOOL 3SCHOOL 4

    Οι μαζικές ένοπλες επιθέσεις από την αιματηρή τραγωδία του σχολείου στο Sandy Ηοοks μέχρι σήμερα είναι ένα σημάδι ότι έχουμε γίνει αναίσθητοι.Απλά περιμένουμε ότι θα γίνουν και άλλοι πυροβολισμοί, κάτι σαν το πεπρωμένο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.Είναι θλιβερό να αναλώνουμε όλη μας την ενέργεια και τη δημιουργικότητα για να κατασκευάσουμε αλεξίσφαιρα γιλέκα για μικρούς μαθητές δημοτικού σαν να θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να συνηθίσουν τη βία.Σημάδι ότι έχουμε παραιτηθεί..



    ΣΧΟΛΙΑ