• LIFE&STYLE

    Εάν κάνετε αυτές τις ερωτήσεις στο τέλος μιας συνέντευξης θα πάρετε και την δουλειά

    • NewsRoom


    Είναι γνωστό πως οι επίδοξοι εργοδότες, για να προσλάβουν κάποιον, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην συνέντευξη που πραγματοποιούν παρά στο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου. Ακριβώς για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι υποψήφιοι κάνουν πολύ καλή προετοιμασία για τις απαντήσεις που θα δώσουν. Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως ο νέος στόχος των υποψηφίων θα έπρεπε να αλλάξει. Οι ίδιοι θεωρούν πως με τις σωστές ερωτήσεις που θα κάνει ο ίδιος ο υποψήφιος στον επίδοξο εργοδότη του αυξάνονται και οι πιθανότητες της πρόσληψης τους.

    Το ότι η συνέντευξη είναι πολύ σημαντική για την πιθανή κατάκτηση της θέσης στην οποία υποβάλλατε την αίτηση σας είναι δεδομένο. Η συνέντευξη όμως είναι μια διαδικασία αλληλεπίδρασης και όχι μονόδρομος. Για τον λόγο αυτό όταν ο εργοδότης σας κάνει την ερώτηση ” Έχετε κάποια ερώτηση να μου κάνετε;”, αρπάξτε την ευκαιρία και με τις ερωτήσεις που θα υποβάλετε θα κερδίσετε την πολυπόθητη θέση.

    Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που εάν τις θέσετε στους υπεύθυνου της συνέντευξης θα σαν δώσουν πολλά συν. Οι περισσότερες από αυτές θα πρέπει να παρουσιάζουν το αυξημένο σας ενδιαφέρον για την θέση εργασίας έτσι ώστε να κάνετε την δυνατότερη καλή εντύπωση. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε αυτές τις 5 ερωτήσεις που πιστεύουμε θα κάνουν την διαφορά.

    1. Ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν ο κατάλληλος υποψήφιος για αυτή την θέση, και πως μπορείτε να σχολιάσετε συγκριτικά με αυτόν;

    Η ερώτηση αυτή μπορεί να σου δώσει πολλές πληροφορίες και για το τι ζητάει στην πραγματικότητα αυτή η εταιρεία έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν γίνεις αποδεκτός να ξέρεις και τους ακριβείς λόγους.

    2. Πως εξελίχθηκε η συγκεκριμένη θέση; 

    Στην ουσία εδώ θα μπορέσεις να καταλάβεις εάν η θέση αυτή έχει κάποια εξελεγκτική πορεία ή είναι απλώς “άδεια”.

    3. Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός και επίδοξος στόχος της εταιρείας;

    Με την ερώτηση αυτή ο επίδοξος φαίνεται ιδιαίτερα φιλόδοξος και εργατικός για την επίτευξη στόχων. Ακόμη με την ερώτηση αυτή δείχνει το ενδιαφέρον του για το κέρδος της εταιρείας και ότι σκοπεύει να γίνει μέλος για την επίτευξη των στόχων της.

    4. Ποιες είναι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσω στην νέα θέση;

    Ακόμη μια έξυπνη ερώτηση που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ωστόσο εάν ο εργοδότης δεν αναφέρει καμία, αυτό θα πρέπει να είναι μια ένδειξη που θα έπρεπε να σας κάνει να ανησυχείτε.

    5. Εάν προχωρούσατε στην πρόσληψη μου θα μπορούσατε να μου περιγράψετε μια τυπική ημέρα εργασίας στην συγκεκριμένη θέση; 

    Εδώ εκτός από το προφανές, κάνοντας την ερώτηση αυτή δείχνετε την προθυμία που έχετε για να πάρετε την θέση, μαθαίνετε και περισσότερες λεπτομέρειες για την θέση. Αυτές οι λεπτομέρειες σαν δίνουν μια καλύτερη εικόνα για το εάν τελικά είναι αυτή η δουλειά των ονείρων σας.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/edo-tha-spoudasi-i-megaliteri-kori-tou-ompama/42041

     



    ΣΧΟΛΙΑ