• LIFE&STYLE

    Οι 25άρηδες θέλουν να συνταξιοδοτηθούν στα 60, αλλά μάλλον κάποιος πρέπει να τους ξυπνήσει

    • NewsRoom


    Την Τετάρτη, η JPMorgan δημοσίευσε μία μελέτη σχετικά με την αποταμίευση που κάνουν οι σημερινοί 25άρηδες. Μεταξύ άλλων η μελέτη έδειξε ότι οι “millennials” (όπως ευρέως αποκαλούναι) έχουν ξεκινήσει την αποταμίευσή τους για όταν βγουν στη σύνταξη από τα 23 τους χρόνια.

    Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι και η ηλικία που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν και η οποία είναι τα 60 έτη. Το άσχημο όμως σε αυτή την επιθυμία, είναι ότι απλά δεν πρόκειται να συμβεί!

    Σίγουρα ο καθένας μπορεί να βγει στη σύνταξη πιο νωρίς, αλλά η παρούσα οικονομική κατάσταση το καθιστά σχεδόν αδύνατο! Η συνταξιοδότηση στα 60 μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν και μόνο πληρώνεστε αδρά και φυσικά εάν δεν έχετε καθολου έξοδα.

    Οι 20αρηδες που έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστήμια, έχουν έναν μέσο όρο ετήσιων απολαβών, κατά τον πρώτο τους μισθό, γύρω στα 46.000 ευρώ.

    Ας υποθέσουμε ότι ένας “millennial” όταν βγει στη σύνταξη θα έχει 90.000 στην καλύτερη περίπτωση.

    Με βάση το διάγραμμα της JPMorgan θα χρειαστεί να έχουν αποταμιεύσει 860.000 ευρώ μέχρι την ηλικία της συνταξιοδότησης για να μπορέσουν να συνεχίσουν να έχουν ένα υψηλό βιωτικό επίπεδο. Το διάγραμμα, που απεικονίζεται παρακάτω, δείχνει πόσες φορές  ο τρέχων μισθός κάποιου θα πρέπει να αποταμιευθεί μέχρι την ηλικία της συνταξιοδότησης του, προκειμένου να συνεχίσει να έχει μία καλή ζωή και μετά από αυτήν.

    retirement-is-hard

    Ένας 25άρης που έχει ως στόχο να πάρει 90.000 ευρώ όταν συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 60, θα πρέπει να έχει 238.000 ευρώ στην τράπεζα μέχρι τα 35 του χρόνια,  με βάση το διάγραμμα.

    Υποθέτωντας ότι έχουν μέσες ετήσιες απολαβές 68.000 ευρώ στις ηλικίες 24 και 35, οι “millennials” θα πρέπει να αποταμιεύουν ένα 35% του μισθού τους κάθε χρόνο για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν στα 60.

    Δεδομένου ότι η Fidelity ανέφερε ότι τον Ιανουάριο οι σημερινοί 25άρηδες αποταμιεύουν περίπου το 7% του μισθού τους κάθε χρόνο για την συνταξιοδότησή τους, ο προαναφερθείς στόχος είναι μάλλον αδύνατος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα 10 καλύτερα πανεπίστημια της Ευρώπης για να κάνετε MBA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σου αρέσουν τα καζίνο, τα πούρα και τα γυμναστήρια: Τότε δες τι αυτοκίνητο πρέπει να οδηγάς

     

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

     



    ΣΧΟΛΙΑ