• Ροή Ειδήσεων

    Τι συμβαίνει με ΜΥΤΙΛ και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ;

    the wise man

    the wise man


    Η DG Comp το ξέρει;

    Κι ενώ γίνεται του «κουτρούλη ο γάμος» με τις τράπεζες και τα γεμάτα όραμα σχέδια της κυβέρνησης περί  εταιρείας ειδικού σκοπού, στην DG Comp, την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού των Βρυξελλών, οι οποίοι πρέπει να δώσει εγκρίσεις κλπ,  χαμηλώνουν το πήχη και σε κατ` ιδίαν συνομιλία με την στήλη ανέφεραν ότι «η διαδικασία ίδρυσης Asset Protection Scheme παίρνει πάνω από ένα έτος»  Όπως κι να `χει για κάτι τέτοιο απαιτούνται λεφτά ή ομόλογα με πιστοληπτική διαβάθμιση για να μπορέσουν να μπουν εγγύηση από την πλευρά του δημοσίου. Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν… αρκεί να συνεννοηθούν το μοντέλο προστασίας των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών όσοι εργάζονται στον 6ο και στον 7ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών. Και μιλάμε για τους Τσακαλώτο και Δραγασάκη διότι οι χθεσινές διαρροές έδειξαν ότι άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος!

    Τι θα γίνει σήμερα;

    Με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουν σήμερα οι τραπεζίτες την χρηματιστηριακή συνεδρίαση για να δουν πως θα αντιδράσουν οι μετοχές στα σχέδια παρέμβασης της κυβέρνησης στη διαχείριση των κόκκινων δανείων… «Άντε, να δούμε πως θα το διαβάσουν οι αγορές», έλεγε στην στήλη γνωστό γατόνι της τραπεζικής πιάτσας. 

    Καλή εικόνα για Μυτιλ και Γεκ

    Δεν ξέρω εαν το προσέξατε αλλα η μετοχή του Μυτιληναίου την προηγούμενη Παρασκευή έκλεισε στα 8,5 ευρω και χθες Πεμπτη στα 8,81 ευρω. Αντιστοιχα και η μετοχή της ΓΕΚ-Τέρνα εκλεισε περίπου στα ίδια επίπεδα απο Παρασκευή σε Πέμπτη. Επι της ουσιας δηλαδή οι δυο μετοχές δεν “κατάλαβαν” τίποτα απο την κριση των τελευταίων ημερών. Η ανθεκτικότητα των δύο μετοχών στις χρηματιστηριακές κρίσεις συζητήθηκε έντονα χθες σε μεγάλη τράπεζα.

    «Πλακώνονται» στην Εθνική

    Ας αλλάξουμε κλίμα και ας αφήσουμε τα SPV και τα APS. Η σχέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Παύλου Μυλωνά με τον κύπριο πρόεδρο Κώστα Μιχαηλίδη περνάει κρίση, μη σου πω κρισάρα! Η στήλη πληροφορείται ότι το Παύλος, χαμηλών τόνων από κούνια, τα έχει πάρει κρανίο γιατί δεν μπορεί να κουνήσει ρούπι, δεν μπορεί να πάρει μία πρωτοβουλία χωρίς την έγκριση του Μιχαηλίδη. Μάλιστα, ο πληροφοριοδότης μου έλεγε ότι: «Ο πρόεδρος θέλει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα και δεν αφήνει τον Παύλο να διευθύνει. Σε σημείο που του κόβει οποιαδήποτε πρόταση».

    Σύγκρυο έχει πάθει ο Χουλιαράκης

    Ο Γιώργος Χουλιαράκης έχει γίνει έξω φρενών με την απόφαση (όπως όλα δείχνουν συνειδητή) των ισχυρών κέντρων της κυβέρνησης να μην τρέξει με γοργό ρυθμό η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρωστά το δημόσιο στους ιδιώτες. Τα φέσια έφθασαν τον Αύγουστο τα 3 δις ευρώ και ο Ντέκλαν πιέζει τον Χουλιαράκη. Αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν βρίσκεται άκρη…

     

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ