• Ροή Ειδήσεων

    Τι αναφέρει εξώδικος διαμαρτυρία της εταιρίας Αλντεμαρ προς το mononews.gr

    • NewsRoom


    Εξώδικη διαμαρτυρία προς το mononews .gr απέστειλε η εταιρία ΑΛΝΤΕΜΑΡ  με αφορμή δημοσίευμα μας με τίτλο “Πωλητήριο στα ξενοδοχεία του ομίλου Αγγελόπουλου“.

    Η εξώδικος διαμαρτυρία  αναφέρει ότι:

     

    • Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η άρνησή σας – κατά παράβαση της ουσιώδους υποχρεώσεώς σας να σεβαστείτε την αλήθεια – να τηρήσετε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα προς ανόρθωση της εις βάρος μας θρασύτατης προσβολής και η εμμονή σας με το νέο από 5ης Ιουλίου 2019 δημοσίευμά σας, στην συντήρηση δυσφημιστικού κλίματος εις βάρος μας με την εξακολουθητική διάδοση αναληθών εις βάρος μας ειδήσεων.
    • Η επίκληση δε εκ μέρους σας διασταυρωμένων τάχα πληροφοριών «…τόσο από την επενδυτική και τραπεζική κοινότητα, όσο και από κύκλους με γνώση των όσων συμβαίνουν στην αγορά εν γένει και την Αldemar ειδικότερα…», είναι αναληθής διότι, εις ουδεμία διασταύρωση προέβητε, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ουδέποτε επικοινωνήσατε μαζί μας, όπως οφείλατε κατ’εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας.
    • Μάλιστα ακριβώς ειδή έχετε πλήρη γνώση της αναληθείας των ισχυρισμών σας με σκοπό να προκαλέσετε σύγχυση, καταφεύγετε στο τέχνασμα να επικαλείστε ότι «τελευταίο παράδειγμα οι προ ενάμισι έτους εξελίξεις με το αμερικάνικο private equity HIG, η οποία αφορούσε στα συγκροτήματα Amilia Mare και Paradise Village στην Καλλιθέα της Ρόδου, η οποία όμως τελικά κατέληξε στην ολοκληρωτική έξοδο της Aldemar από τα εν λόγο ξενοδοχεία στα οποία διατηρούσε συμμετοχή της τάξης του 50%.» επιπλέον δε να ισχυρίζεστε ότι «…Τώρα, σύμβουλοι και διαχειριστές κεφαλαίων, με τους οποίους συνομίλησε το mononews.gr, επαναλαμβάνουν πως ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει και για άλλες μονάδες του ομίλου και προσθέτουν πως ο ίδιος ο Α. Αγγελόπουλος έχει κατά τα τελευταία χρόνια διερευνήσει ενεργά περισσότερες από μια φορά την προοπτική αυτή.» προσθέτοντας μάλιστα υποκριτικώς ότι «…το mononews.gr έχει ως αποκλειστικό σκοπό την άρτια και έγκυρη πληροφόρηση των αναγνωστών του. Για το σκοπό αυτό διερευνά προς κάθε ενδεικνυόμενη κατεύθυνση τις πληροφορίες που δημοσιεύει. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση είναι βέβαιο πως συζητήσεις έχουν γίνει χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα καταλήξουν κάπου, κάτι που ουδέποτε προεξόφλησε το σχετικό δημοσίευμα…».  Πλην όμως, είναι πρόδηλο και αυτονόητο ότι η προ έτους και πλέον έξοδος του ομίλου μας από την εταιρία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΟΤΟΥ Α.Ε., ή οι τυχόν συζητήσεις σε παρελθόντα χρόνο προφανώς και δεν μπορεί ν’αποτελούν παράδειγμα για την  «…ανάρτηση πωλητηρίου…» όπως ψευδώς ισχυρισθήκατε στο δημοσίευμα της 3-7-2019.
    • Επιπλέον εκδηλώνοντας εξακολουθητικώς την ζημιογόνο πρόθεσή σας εμμένετε προπετώς στην αμφισβήτηση της επαρκούς χρηματοδοτικής καλύψεως του συνεχούς προγράμματος ανακαινίσεων και αναβαθμίσεων των μονάδων του ομίλου μας, ισχυριζόμενοι ότι «…όσον αφορά στα περί επαρκούς κάλυψης με ίδια ή τραπεζικά κεφάλαια του προγράμματος ανακαινίσεων, παραπέμπουμε τις τράπεζες, με τις οποίες συνεργάζεται, από τις οποίες και προέρχονται οι σχετικές πληροφορίες».
    • Ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια ότι η πηγή πληροφοριών σας είναι «…σύμβουλοι και διαχειριστές κεφαλαίων, με τους οποίους συνομίλησε το mononews.gr…» ή τράπεζες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, δοθέντος ότι, αφενός μεν δεν υφίσταται οποιαδήποτε συζήτηση, ή με οποιονδήποτε σύμβουλο ή διαχειριστή κεφαλαίων και συνεπώς είναι αδύνατον να σας έχει πληροφορήσει οποιοσδήποτε συνομιλητής σας, αφ’ετέρου δε είναι απίθανο τραπεζικό στέλεχος να έχει τελέσει ποινικό αδίκημα παραβιάζοντας τα εμπιστευμένα εις αυτόν απόρρητα, πράγμα που σημαίνει ότι είτε εν γνώσει σας διαδίδετε ψευδή είτε υποθάλπετε τουλάχιστον δράση εγκλήματος. Δυοίν θάτερον.
    • Απόδειξη δε του δόλου σας, είναι η αήθης απόπειρα να μας εμφανίσετε ως παραβιάζοντες την υποχρέωση δημοσιεύσεως των οικονομικών μας καταστάσεων ενώ αρκεί απλή έρευνα στο ΓΕΜΗ για να διαπιστωθεί ότι εκπληρώνουμε τις συναφείς υποχρεώσεις μας εγκαίρως και εμπροθέσμως.



    ΣΧΟΛΙΑ