• Ροή Ειδήσεων

    Τα «έσπασαν» οι τραπεζίτες με την ΟΤΟΕ

    ΟΤΟΕ: Νέος πρόεδρος το Γιώργος Μότσιος


    Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σημερινή συνάντηση των τραπεζιτών με την ΟΤΟΕ η οποία έληξε πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε διάσταση απόψεων σε ό,τι αφορά την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας.

    Ήδη αυτή τη στιγμή συνεδριάζει το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων προκειμένου να καθορίσει τη στάση που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

    Η ΟΤΟΕ έχει ήδη προκηρύξει πανελλαδική απεργία για τις 20 Μαρτίου.

    Νωρίτερα το mononews.gr είχε μεταδώσει:

    Σήμερα το απόγευμα στις επτά θα ξεκινήσει η τέταρτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών. Ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει διαμορφωθεί ήδη «θερμό μέτωπο», ενώ από πλευράς της ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων υπάρχει ειλημμένη απόφαση για πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 20 Μαρτίου. Οι μέχρι τώρα συζητήσεις των δυο πλευρών οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης με αποκατάσταση των μισθολογικών αμοιβών των τραπεζοϋπαλλήλων που περιορίστηκαν δραστικά λόγω της κρίσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, τα αιτήματα των εκπροσώπων των τραπεζοϋπαλλήλων κινούνται σε τρεις άξονες: υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται ρήτρα διατήρησης των υπαρχόντων περίπου 40.000 θέσεων εργασίας, η αύξηση των μισθών των τραπεζοϋπαλλήλων που αμείβονται με το βασικό κλιμάκιο περίπου 60 ευρώ σε βάθος τριετίας και εκπαίδευση του προσωπικού για την νέα ηλεκτρονική εποχή στις τράπεζες.

    Σύμφωνα με τον ΟΤΟΕ, οι εκπρόσωποι των τραπεζών αρνήθηκαν, προκλητικά όπως αναφέρεται, να δεσμευτούν για σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι τραπεζοϋπάλληλοι και προχώρησαν σε μία προσβλητική πρόταση με «αύξηση» 2 ευρώ τον μήνα στους εργαζόμενους που βρίσκονται από το 17ο κλιμάκιο και πάνω, τον Ιούλιο του 2020 και 2 ευρώ ακόμα… τον Ιούλιο του 2021.

    «Με απεργίες, με δυναμικές παρεμβάσεις, με ενημερωτικές συγκεντρώσεις, αξιοποιώντας παράλληλα και όλες τις υπάρχουσες θεσμικές δυνατότητες, θα απαιτήσουμε όσα δικαιούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι και η αξιοπρέπεια του κλάδου μας» επισήμανε η ΟΤΟΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Τράπεζα της Ελλάδος ανοίγει ακόμη περισσότερο τη «βεντάλια» για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραστική περικοπή ορίων για την προστασία της πρώτης κατοικίας ζητούν οι θεσμοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα: Υψηλές προσδοκίες από τον Παύλο Μυλωνά



    ΣΧΟΛΙΑ