• The Wiseman

    Εθνική Τράπεζα: Υψηλές προσδοκίες από τον Παύλο Μυλωνά

    the wise man

    the wise man


    Υψηλές προσδοκίες από τον Παύλο Μυλωνά

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο CEO της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς εργάζεται εντατικά προκειμένου να ολοκληρωθεί, επιτέλους, το πλάνο μετασχηματισμού της τράπεζας και οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν εντός του Απριλίου. Στα ραντεβού που κάνει με υποψήφια για μεταγραφή στην τράπεζα στελέχη της τραπεζικής πιάτσας εμφανίζεται με ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση και μεθοδικότητα και όπως έλεγε στην στήλη εις εξ αυτών «πουλάει καλά το story της επόμενης ημέρας». 

    Το πόσα ψάρια θα πιάσει μένει να φανεί τις επόμενες εβδομάδες… Όσο για τον πρόεδρο Κώστα Μιχαηλίδη διάγει μια περίοδο εξωστρέφειας…

    Το σίριαλ συνεχίζεται στην Attica Bank

    Εξώδικα πάνε κι έρχονται προς πάσα κατεύθυνση από τον πρόεδρο Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Η στήλη πληροφορείται ότι οι εξελίξεις γύρω από τον πρόεδρο θα είναι άμεσες εξ ου και κεντάει την ηρωική έξοδο…Το ονόμα που φαίνεται οτι παίζει δυνατά ως νέας προέδρου είναι της Κερασίνας Ραυτοπούλου.

    Κλαίνε οι τραπεζίτες…

    Στα πατώματα έχουν πέσει από χθες οι Έλληνες τραπεζίτες μετά την ανακοίνωση της EBA ότι 8 συνάδελφοι τους στην Κύπρο αμείβονται με πάνω από 1 εκατ ευρώ. Άσε, τι γίνεται στην Γερμανία, την Γαλλία κλπ. 

    Το θέμα ήταν χθες ψηλά στις κατ` ιδίαν συζητήσεις και αρκετοί από τους δικούς μας έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι όλοι καλοπληρώνονται και καλοπερνούν εκτός από τους Έλληνες, οι οποίοι όχι μόνο στην πληρώνονται τόσο καλά αλλά «τρώνε» πίεση από την Φρανκφούρτη, από το ΔΝΤ και καλούνται να τετραγωνίζουν τον κύκλο με το σφιχτό χρονοδιάγραμμα μείωση των κόκκινων δανείων…

    Ισχυρός παίχτης ο Πώλ Γομόπουλος

    Εξελίξεις θα έχουμε προσεχώς σε μεγάλες υπερδανεισμένες ξενοδοχειακές μονάδες καθώς ο χρόνος πιέζει και σιγά-σιγά κάποιοι μεγαλοξενοδόχοι προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Κάποιοι άλλοι, από την άλλη, δεν λένε να καταλάβουν τίποτα και νομίζουν ότι βρίσκονται στην δεκαετία του `90. Με αυτούς θα ασχοληθούμε τις επόμενες εβδομάδες… 

    Ενόψει, λοιπόν, των εξελίξεων και της «μοιρασιάς» του κλάδου η στήλη πληροφορείται ότι ο γενικός διευθυντής της Hines Greece – της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού – Πωλ Γομόπουλος έχει γοητεύσει – από την θέση του υποψήφιου επενδυτή – τους τραπεζίτες συνομιλητές του. 

    Σε πρόσφατη σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο το ενδιαφέρον της Hines για ορισμένα από τα ξενοδοχεία του ομίλου Μαμιδάκη, τα οποία βρίσκονται στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης,  θα πουληθούν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της ελληνικής εταιρείας, ο Πωλ Γομόπουλος άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων για τις γνώσεις του στο real estate αλλά και στις δυνατότητες που έχει ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Ελλάδα. 

    Το πρώτο deal της Hines στην Ελλάδα έγινε με την εξαγορά του ξενοδοχείου Athens Ledra επί της Λεωφόρου Συγγρού και σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι αμερικανοί θέλουν να επενδύσουν 500 εκατ ευρώ στην ελληνική αγορά. 

    Όσο για τον ικανό menager ήρθε από το Λονδίνο στην Ελλάδα το 2014 και έκτοτε έχει βολιδοσκοπήσει – το 2015 ωστόσο οι τότε πολιτικές και οικονομικές συνθήκες δεν ήταν οι πλέον κατάλληλες – μεταξύ άλλων και το Πόρτο Καρράς.

     



    ΣΧΟΛΙΑ