• Ροή Ειδήσεων

    Στα 5,3 δισ. δολάρια έφτασαν τα κέρδη για την Διώρυγα του Σουέζ

    Διώρυγα του Σουέζ


    Αύξηση των εσόδων είχε η Διώρυγα του Σουέζ για το 2017, καθώς η υψηλή κίνηση των πλοίων στο πέρασμα έφερε μία αύξηση του 5,6%, με τα κέρδη να φτάνουν τα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η καθαρή χωρητικότητα που «διακινήθηκε» μέσα από το κανάλι ήταν 7,1% υψηλότερη σε σχέση με το 2016. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της αρχής του καναλιού, Αντιναύαρχος Mohab Mameesh, η κίνηση στο κανάλι αυξήθηκε κατά 4,6% συγκριτικά με το 2016.

    Τα υψηλότερα μεγέθη αντικατοπτρίζουν το πόσο σημαντικός κόμβος είναι για το παγκόσμιο εμπόριο η Διώρυγα, τόνισε ο Αντιναύαρχος και πρόσθεσε πως το κράτος επιχειρεί να επωφεληθεί από τον τεράστιο όγκο φορτίων που περνούν από το κανάλι κάθε χρόνο εφαρμόζοντας ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή. Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία βιομηχανικών ζωνών και η δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος για τους επενδυτές.

    Τον Δεκέμβριο του 2017, πέρασαν από το κανάλι 74 πλοία σε 24 ώρες, ένα αριθμός ρεκόρ σε μια μέρα για την ιστορία του καναλιού. Τα 74 αυτά μεγάλα πλοία μετέφεραν συνολικά 5,2 εκατομμύρια τόνους φορτίο, μέγεθος επίσης ρεκόρ για μια μέρα.

    Τον Αύγουστο του 2017, η αρχή του καναλιού μείωσε τα διόδια για τους μεταφορείς φυσικού αερίου που λειτουργούν μεταξύ του Αμερικανικού Κόλπου, της ζώνης του Αραβικού Κόλπου, της Ινδίας και των ανατολικών λιμανιών της. Στη συνέχεια ακολούθησαν μειώσεις και προς bulk carriers καθώς η αρχή του καναλιού προσπαθεί να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερα πλοία να περάσουν το κανάλι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Συμφωνία sale and leaseback για δύο τάνκερ suezmax της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα από τα μεγαλύτερα ναυλομεσιτικά γραφεία του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των tankers



    ΣΧΟΛΙΑ