• Οικονομία

    Ο Μιχάλης Τσαμάζ μεταξύ των επιχειρηματιών που θα συμμετέχουν στο γεύμα εργασίας με την Μέρκελ

    OTE

    Μιχάλης Τσαμάζ, Επικεφαλής ΟΤΕ


    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των εκπροσώπων της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που θα παραβρεθεί σήμερα στο γεύμα που θα παραθέσει στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός Deutsche Telekom (DT) έχει εξαγοράσει το 45% του ΟΤΕ, έχοντας καταβάλει συνολικά 4,472 δις. ευρώ.

    Η πρώτη εξαγορά μετοχών του ΟΤΕ από την γερμανική εταιρεία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2008, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Η DTτότε εξαγόρασε έναντι τιμήματος 2,5 δις. ευρώ (ή 26 ευρώ ανά μετοχή) το 20% της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας με πωλητή την Marfin Investment Group.

    Στη συνέχεια υπεγράφη συμφωνία μετόχων μεταξύ του δημοσίου και της DTβάσει της οποίας σταδιακά η γερμανική εταιρεία απέκτησε επιπλέον 25% του μετοχών του ΟΤΕ.

    Η τελευταία συναλλαγή (πώληση 5% των μετοχών) που διαμόρφωσε το σημερινό ποσοστό που κατέχει η DTστον ΟΤΕ έγινε τον Μάρτιο του 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς ο Μιχάλης Τσαμάζ μετασχηματίζει τον ΟΤΕ: Οι νέες δουλειές και υπηρεσίες, το καινούργιο επιχειρηματικό μοντέλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Τσαμάζ: «Είμαστε ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To Τwitter «γλεντάει» την συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ