• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μονακό: Τα σχέδια επέκτασης στη Μεσόγειο που θα αλλάξουν την εικόνα του πριγκιπάτου

    • Bloomberg


    Εκείνοι που θα επισκεφτούν το Καζίνο του Μόντε Κάρλο πρώτη φορά για το Grand Prix το ερχόμενο σαββατοκύριακο μπορεί να μη δουν την εικόνα που περιμένουν. Παραπετάσματα κρύβουν τη θέα προς τη θάλασσα και στο νερό βυθοκόροι είναι στρατηγικά τοποθετημένες σαν πολεμικά πλοία. Τα γιοτ του Μονακό έχουν χάσει τη λάμψη τους αυτές τις μέρες, λέει αστειευόμενος ένας επισκέπτης.

    Η κατασκευή είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας νέας, πολυτελούς Ριβιέρας πάνω σε εδάφη που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται κάτω από το νερό. Από το 2016 και μετά, η κυβέρνηση του πριγκιπάτου έχει ρίξει χιλιάδες τόνους άμμου από τη Σικελία στο ρηχό λιμάνι επενδύοντας για τον σκοπό αυτό 2,4 δισ. δολάρια.

    Μέχρι το 2025, η συγκεκριμένη γειτονιά, η «Anse du Portier» όπως λέγεται, θα αυξήσει το μέγεθος του πριγκιπάτου κατά 3% και θα φιλοξενεί 120 πολυτελή διαμερίσματα, 10 επαύλεις, έναν παραλιακό πεζόδρομο που θα φτάνει μέχρι την παραλία του Μόντε Κάρλο και ένα λιμάνι εμπνευσμένο από το Πορτοφίνο και σχεδιασμένο από τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα Renzo Piano – όλα αυτά στην τελευταία φέτα ακτής του Μονακό που έχει μείνει ανέγγιχτη. Και όλα αυτά στο πλαίσιο ενός σχεδίου που στόχο έχει να σώσει τον φορολογικό παράδεισο του Μονακό από την έλλειψη στεγαστικών ακινήτων, μια έλλειψη, βεβαίως, που έχει συμβάλει ώστε το πριγκιπάτο να έχει σήμερα την πιο ακριβή αγορά ακινήτων στον κόσμο.



    ΣΧΟΛΙΑ