• Business Of Fashion

    H Benetton αιφνιδιάζει και πάλι την αγορά! Αυτός είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της

    • NewsRoom

    Jean-Charles de Castelbajac


    Τον νέα καλλιτεχνικό της διευθυντή για τις γυναικείες και τις αντρικές του κολεξιόν παρουσίασε ο ιταλικός όμιλος Benetton, αιφνιδιάζοντας για μία ακόμη φορά. Πρόκειται για το βετεράνο σχεδιαστή μόδας, Jean-Charles de Castelbajac, με εμπειρία εκτός από το σχεδιασμό, στη ζωγραφική, τη διαφήμιση αλλά και την τέχνη του δρόμου.

    “Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Jean-Charles de Castelbajac στη μεγάλη οικογένεια μας,” τόνισε ο επικεφαλής της United Colors of Benetton, Luciano Benetton, χαιρετίζοντας την ικανότητα του να “προβλέπει τις μελλοντικές τάσεις της μόδας και της κοινωνίας”.

    Γεννημένος στην Καζαμπλάνκα, στο Μαρόκο το 1949, ο De Castelbajac έκανε το ντεμπούτο του στο χώρο της μόδας όταν παρουσίασε την πρώτη του κολεξιόν με τη μητέρα του το 1968.

    Το 1974 ήταν συνιδρυτής της Iceberg. Το 1978 ίδρυσε την εταιρεία maison Jean-Charles de Castelbajac, από την οποία αποσύρθηκε το 2016. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα της μόδας όπως οι Max Mara, Ellesse, Courrèges, Rossignol και Le Coq Sportif.

    Ενέπνευσε διάφορες τάσεις, όπως αυτή της “αντι-μόδας”, ενώ του αρέσει η εναλλακτική χρήση αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός παλτό από αρκουδάκια που έχει φορέσει η Madonna.

    “Γεννημένος για ένα μείγμα πανκ και ποπ, το στυλ του χαρακτηρίζεται από τη χρήση έντονων χρωμάτων και εικόνων ποπ, τη μίξη παλιών και νέων σχεδίων και μια φανταστική και άψογη όψη”, δήλωσε ο Benetton.

    “Η United Colors of Benetton και εγώ είχαμε πάντα μια παρόμοια αντίληψη για τη μόδα, που χαρακτηρίζεται από το πάθος για πλεκτά και την αγάπη για τα χρώματα του ουράνιου τόξου”, δήλωσε ο Castelbajac.

    Η εταιρία δήλωσε ότι μοιράστηκε το πάθος για την “μόλυνση της μόδας με την τέχνη” με τον Castelbajac, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Andy Warhol, τον Miguel Barcelo, τον Keith Haring, τον Jean Michel Basquiat, τον M.I.A και την Lady Gag.

    Το μουσείο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο παρουσίασε έργα του συμπεριλαμβανομένου του φορέματος με τα αρκουδάκια.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ