• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Drake: Μόδα και μουσική, δύο σε ένα!

    TORONTO, ONTARIO – APRIL 12: Drake attends the Canadian Pre-Launch of Virginia Black Decadent American Whiskey held at LCBO at Yonge & Summerhill on April 12, 2016 in Toronto, Canada. (Photo by George Pimentel/Getty Images for Virginia Black Decadent American Whiskey)


    Ο Καναδός σταρ της hip-hop και κάτοχος πολλών βραβείων Grammy έχει παντρέψει την μουσική με τη μόδα, επηρεάζοντας το μεγάλο κοινό του με τον τρόπο που συνδυάζει κομμάτια υψηλής ραπτικής και καθημερινής ένδυσης. Έχει συνεργαστεί με τους οίκους Louis Vuitton, Canada Goose και Clarks, και παράγει την δική του σειρά ρούχων με το όνομα OVO (October’s Very Own).

    Ο γεννημένος τον Οκτώβριο του 1986 Drake καθιερώθηκε στον χώρο της μόδας με τις κολεξιόν του για τα αθλητικά Air Jordan της Nike. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την βρετανική Clarks για μια σειρά υποδημάτων και συνέβαλε στη διάδοση της μάρκας Canada Goose μέσα από διάφορες συνεργασίες για χειμερινά μπουφάν, που ξεκίνησαν το 2010. Το 2014, το παριζιάνικο κατάστημα Colette διέθετε μια αποκλειστική κολεξιόν της OVO. Τον Ιούνιο του 2017 ο Drake κυκλοφόρησε το single του “Signs” στο σόου του Louis Vuitton για την αντρική κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 στο Παρίσι.

    Το πλήρες του όνομα είναι Aubrey Drake Graham και μεγάλωσε με τη μουσική στο αίμα του. Ο πατέρας του, Dennis Graham, ήταν ο ντράμερ του μουσικού Jerry Lee Lewis, ενώ ο θείος του ήταν μπασίστας. Άρχισε να γίνεται γνωστός στον Καναδά υποδυόμενος τον καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα Jimmy Brooks στην τηλεοπτική σειρά “Degrassi: The Next Generation”.

    Η καριέρα του Drake εξακοντίστηκε μετά το συμβόλαιό του με την εταιρία του Lil Wayne ‘Young Money Entertainment’ το 2009. Το πρώτο του άλμπουμ, “Thank Me Later”, έφτασε το νούμερο ένα στο Billboard 200, ενώ το επόμενο, “Take Care”, έγινε πλατινένιο τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά.

    Η OVO ξεκίνησε ως ανεπίσημη επωνυμία, η οποία έγινε διάσημη μέσα από τις συχνές αναφορές σε αυτήν στα κομμάτια του Drake.

    Το 2015, το “Hotline Bling”, το βασικό single του τέταρτου άλμπουμ του “Views”, έγινε πασίγνωστο. Το τζάκετ Moncler Puffet και οι μπότες Timberland που εμφανίζονται στο βίντεο κλιπ εξαντλήθηκαν σχεδόν αμέσως.

    Ο Drake είναι επίσης ένθερμος οπαδός του NBA. Έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιος εκπρόσωπος των Toronto Raptors και παρουσίασε τα πρώτα στην ιστορία NBA Awards το 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ