• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deutsche Bank όπως… Folli Follie: Πασίγνωστος διαχειριστής κεφαλαίων δίνει σήμα για σορτάρισμα της μετοχής

    • Bloomberg

    Steve Eisman Photographer: Christopher Goodney/Bloomberg


    Σύσταση για «σορτάρισμα» της μετοχής της Deutsche Bank δίνει ο Steve Eisman, ο διαχειριστής κεφαλαίων της Neuberger Berman Group ο οποίος, ως γνωστόν, προέβλεψε την κατάρρευση της αγοράς των subprime στεγαστικών δανείων πριν από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

    «Η Deutsche Bank είναι μια προβληματική τράπεζα», δήλωσε ο Eisman στην τηλεόραση του Bloomberg. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γερμανική τράπεζα έχει «θέματα κερδοφορίας» και πιθανότατα θα αναγκαστεί να αντλήσει κεφάλαια το ερχόμενο έτος. Παρ’ όλα αυτά, αρνήθηκε να αποκαλύψει τι θέση παίρνει για τη μετοχή.

    Η τράπεζα πρέπει «να συρρικνωθεί δραματικά», τόνισε ο Eisman.

    Η μετοχή της Deutsche Bank έχει χάσει σχεδόν 34% τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στον δείκτη MSCI Euro. Συγκριτικά, η υποχώρηση του τραπεζικού δείκτη Bloomberg Europe 500 Banks κατά το ίδιο διάστημα ήταν 4,9%.

    Ο Eisman εργαζόταν για το hedge fund FrontPoint Partners LLC όταν έβγαλε χρήματα στοιχηματίζοντας στην κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ακινήτων. Στο δυναμικό της Neuberger Berman εντάχθηκε μετά το κλείσιμο του δικού του hedge fund, της Emrys Partners, το 2014.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Wood: «Βλέπει» εκτός δείκτη MSCI τη Folli Follie-Πιθανός αντικαταστάτης η Motor Oil

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι το… 494,9% έφτασαν οι «τρελές» αποδόσεις από το σορτάρισμα της μετοχής των Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ