• Business

    Wood: «Βλέπει» εκτός δείκτη MSCI τη Folli Follie-Πιθανός αντικαταστάτης η Motor Oil

    • NewsRoom
    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group


    Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το βράδυ η ανακοίνωση της τριμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCΙ, με τη μετοχή της Folli Follie να βρίσκεται στο επίκεντρο.

    Στην τριμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη MSCI, η Wood & Company εκτιμά ότι η Folli Follie Group θα αφαιρεθεί και στη μέχρι τώρα θέση της θα προστεθεί η Motor Oil ενώ παράλληλα η στάθμιση της Jumbo θα αυξηθεί.

    Η Wood & Company υπογραμμίζει ότι η Folli Follie ήταν στα πρόθυρα εξόδου από τον δείκτη MSCI Greece και στην αναθεώρηση του Φεβρουαρίου. Τώρα όμως, εκτιμώντας τα γεγονότα που σχετίζονται με την QCM που ισχυρίζονται ότι υπάρχει δόλια συμπεριφορά από την εταιρεία, οι αναλυτές της Wood θεωρούν ότι ο πάροχος του δείκτη θα μπορούσε να λάβει υπόψη τη σημαντική πτώση της τιμής των μετοχών από τις 2 Μαΐου (περ. 41% από το κλείσιμο της 9ης Μαΐου), με αποτέλεσμα η αποτίμηση της εταιρείας να μειωθεί στα 0,7 δισ. δολάρια (έναντι του 1,5 δισ. δολάρια που είναι το ελάχιστο εύρος μεγέθους για τις αναδυόμενες αγορές από τις 23 Οκτωβρίου 2017). Επομένως, η Wood βλέπει κίνδυνο απομάκρυνσης του τίτλου από τον MSCI Greece.

    Αν o τίτλος εξαιρεθεί από τον δείκτη, η Wood αναμένει παθητικές εκροές ύψους 12,7 εκατ. δολαρίων ή 7,5 φορές τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του τελευταίου τριμήνου.

    Motor Oil
    Οι εγκαταστάσεις της Motor Oil

    Η Mοtοr Oil είναι μεταξύ των δυνητικών υποψηφίων για ένταξη και η Wood την εκτιμά ως τον πιο πιθανό αντικαταστάτη της Folli Follie στον δείκτη. Εάν ο τίτλος περιληφθεί στον δείκτη, η Wood αναμένει παθητικές εισροές ύψους 141 εκατ. δολαρίων ή 50 φορές τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του τελευταίου τριμήνου.

    Για την Jumbo, οι αναλυτές της Wood είχαν προβλέψει, τόσο στις αλλαγές του Νοεμβρίου 2017 όσο και τον Φεβρουάριο του 2018, το ενδεχόμενο η συμμετοχή του free float της εταιρείας να αυξανόταν κατά 5%, από 75% σε 80%, μετά τη διάθεση του 3,5% της εταιρείας στα μέσα Ιουνίου 2017. Αν τελικά αυξηθεί η συμμετοχή της Jumbo, η Wood εκτιμά ότι οι παθητικές εισροές θα είναι ύψους περίπου 12 εκατομμυρίων δολαρίων ή 6 φορές τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του τελευταίου τριμήνου.

    Σημειώνεται ότι η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI Greece θα ανακοινωθεί το βράδυ της Δευτέρας στις 24:00.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O «Κινέζος Buffet», η άγνωστη ζωή του και η υπόθεση της Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Και επίσημα στην Ernst & Young o επανέλεγχος της χρήσης 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Διευκρινίσεις για το 15,007% της Fosun



    ΣΧΟΛΙΑ