• Ροή Ειδήσεων

    Ο κάθε τραπεζίτης τα δικά του…

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Πολλαπλασιασμός αντί για διαίρεση

    Τι διαχωρίζει τον πολλαπλασιασμό από την διαίρεση; Ότι ο πολλαπλασιασμός, αυξάνει, ενισχύει και θωρακίζει ενώ η διαίρεση, μειώνει και εκθέτει.

    Με αυτά τα δεδομένα, η δήθεν διαμάχη που ανακάλυψαν κάποιοι στο χώρο της εκπροσώπησης της βιομηχανίας και της μεταποίησης είναι μια τεχνητή διαίρεση που επινοήθηκε από αυτούς που πάντα έβλεπαν την Ελλάδα ως τσιφλίκι τους, ως πεδίο προσωπικών επιδιώξεων.

    Στον αντίποδα η λογική της συμπόρευσης, της συνεργασίας, της συνομοσπονδίας είναι πολλαπλασιασμός.

    Και, κύριοι, πολλαπλασιαστής δεν είναι ούτε ο ΣΕΒ, ούτε ο ΣΒΕ. Πολλαπλασιαστής είναι η ανάγκη για το μεγάλωμα της πίττας του ΑΕΠ. Υπάρχει κάποιος που είναι μέλος του ΣΕΒ ή/και του ΣΒΕ που δεν το θέλει;

    Ο κάθε τραπεζίτης τα δικά του…

    Καμία σύμπνοια δεν έχουν οι τραπεζίτες στα σχέδια που ετοιμάζει το ΤΧΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η Alpha Bank θέλει το σχέδιο του διοικητή της ΤτΕ, η Eurobak το σχέδιο με την κρατική εγγύηση στις τιτλοποιήσεις που εκπόνησε το ΤΧΣ – το γνωστό και ως APS – η Εθνική είναι η πιο ουδέτερη και η τράπεζα Πειραιώς παίζει με όλα.

    Η στήλη πληροφορείται ότι το χάσμα μεταξύ τους στις συναντήσεις για το θέμα είναι εμφανές και ο ένας τα χώνει τον άλλον.

    «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Το ίδιο κλίμα κυριαρχεί και στις υποθέσεις των κόκκινων κοινοπρακτικών δανείων όπου δεν υπάρχει καμία συνεννόηση.   

    Τι τρέχει με τον Δουζόγλου;

    Μια βόλτα να κάνει κανείς στο κέντρο της Αθήνας θα δει ότι όσοι απέκτησαν εμβληματικά κτήρια από κατασκευαστές, εφοπλιστές και γνωστούς μεγαλοξενοδόχους του κλάδου, έχουν ξεκινήσει τις εργασίες ανακαίνισης, εκτός από έναν: τον εκ Βενεζουέλας ομογενή επιχειρηματία Θεόδωρο Δουζόγλου. Ούτε μία σκαλωσιά! 

    Σε λίγο ακόμη και οι ισραηλινοί της Fattal Hotels που πήραν το Esperia, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτήριο που στεγαζόταν ο ΟΤΕ στην οδό Σταδίου που έχει αγοράσει ο Δουζόγλου, θα αρχίσουν την ανακαίνιση και εκείνος τίποτα… Μήπως, αληθεύουν οι φήμες ότι ο ακριβοθώρητος επιχειρηματίας σκέπτεται να πουλήσει; 

    Και μάλιστα όλα τα ξενοδοχεία από την Αθήνα, τον Πειραιά μέχρι την Μύκονο… 

    «Βράζει» το μαιευτήριο ΡΕΑ

    Στενό μαρκάρισμα κάνει το fund CVC Capital στο μαιευτήριο «ΡΕΑ» και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν ψήνεται παρασκηνιακά deal η στήλη πληροφορείται ότι το θέμα παραμένει ζωντανό.

    Το CVC συνεχίζει να σκουπίζει τα ιδιωτικά νοσοκομεία και έχει ήδη αποκτήσει ηγετική θέση στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας. 

    Αγχωμένος Πολάκης…

    Όποιος είδε (εντάσσεται στα «βίτσια» του επαγγέλματος) την συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στην ΕΡΤ χθες αργά το απόγευμα και την παρακολούθησε με ψυχραιμία μάλλον θα κατάλαβε ότι ο υπουργός ήταν λίγο κουμπωμένος για τα δεδομένα του… 

    Ναι, μεν αλλά… και με χαμηλούς τόνους (πάντα για τα δεδομένα του χαρακτήρα του). 

    Τι έγινε φοβάται την δικαιοσύνη; 

    Ή τον μάλωσε κάποιος; Διότι γίναμε και βούκινο τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Φρανκφούρτη. 

    Φρέναρε το ΧΑ

    Μετά από μια εντυπωσιακή πορεία φρέναρε χθες το χρηματιστήριο. Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες καθώς περιμένουμε την Moody`s, την έκδοση του 10ετούς ομολόγου αλλά και αποφάσεις πολιτικές…



    ΣΧΟΛΙΑ