• Κοινωνία

    Σύνοδος Κορυφής G7: Αποφασίζουν για την κλιματική αλλαγή

    • NewsRoom


     

    Σήμερα ολοκληρώνεται η 47η Σύνοδος Κορυφής των G7 στην Κορνουάλη με τους ηγέτες να αποφασίζουν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ένα κορυφαίο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων μαζί με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Ο 95χρονος περιβαλλοντολόγος Σερ Ντέιβιντ Άττενμπορο με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, έδωσε το έναυσμα για τις συζητήσεις προειδοποιώντας τους ηγέτες ότι οι αποφάσεις που θα πάρουν για αυτή τη δεκαετία είναι “οι πιο σημαντικές στην ανθρώπινη ιστορία”.

    Οι χώρες που δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων κατά 50% μέχρι το 2030 σε σχέση με το  2010 είναι οι:

    -Γαλλία

    -Γερμανία

    -Ιαπωνία

    -Ιταλία

    -Καναδάς

    -Ηνωμένο Βασίλειο

    -Ηνωμένες Πολιτείες

    Ηνωμένο Βασίλειο:

    Το Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργεί ένα ταμείο για την προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας (Blue Planet Fund), στο οποίο προσθέτει τις πρώτες 500 εκατομμύρια λίρες.

    Επίσης υπάρχει πλάνο για τη δημιουργία κοινοπραξίας (Build Back Better World – B3W) που εμπνεύστηκε η αμερικανική πλευρά για να επενδύει σε έργα υποδομών σε αναπτυσσόμενες χώρες, με στόχο την πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη.

    Η αμφιλεγόμενη επίδειξη της RAF

    Τις συζητήσεις των G7 για την κλιματική αλλαγή, επισκίασε η πτήση επίδειξης ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF), που πέταξε χθες πάνω από την Κορνουάλη καθώς σχολιάστηκε ότι δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος να δείξουν την οικολογική τους συνείδηση η και που καθήλωσε τους εφτά ηγέτες.

    Ωστόσο παρά τις διαφωνίες μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ευρωπαϊκής πλευράς ειδικά του Εμμανουέλ Μακρόν για το ζήτημα της Β. Ιρλανδίας, στιγμιότυπα που διαρρέουν στο βρετανικό τύπο, φανερώνουν ότι υπάρχει σύμπνοια στους G7.

    Στο μπάρμπεκιου που οργανώθηκε χθες το βράδυ στην παραλία του Κάρμπις Μπέι οι ηγέτες έδειχναν να διασκεδάζουν.

    Επίσης ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφτεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο παλάτι του Ουίνδσορ, ως ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που έχει συναντήσει.

    Διαβάστε ακόμα:

    G7: Η Κίνα να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιτρέψει μεγαλύτερη αυτονομία στο Χονγκ Κονγκ

    G7: Σχέδιο για προσφορά 1 δισ. δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19

    Η βασίλισσα Ελισάβετ θα υποδεχθεί το ζεύγος Μπάιντεν για τσάι μετά το τέλος της G7

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ