ΥΓΕΙΑ

Βέλγιο: Σε καραντίνα επτά ημερών οι κάτοικοι που επιστρέφουν από «κόκκινη ζώνη»


Σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού προχώρησε πριν από λίγο η κυβέρνηση του Βελγίου.

Οι κάτοικοι του Βελγίου που επιστρέφουν από κόκκινη ζώνη θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επτά ημερών. Η αστυνομία θα κάνει αυστηρούς ελέγχους έτσι ώστε να επιβεβαιώνει ότι τηρείται το μέτρο.

Οι μη κάτοικοι που εισέρχονται στο Βέλγιο πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ.

Η κάθε πόλη καλείται να συνεχίσει αδιάκοπα τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση μη εξουσιοδοτημένων συγκεντρώσεων, ψυχαγωγικών αγορών και διασυνοριακών αγορών.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο ανακοίνωσε ότι η τηλεργασία θα ενισχυθεί, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ο κανόνας των τεσσάρων ατόμων παραμένει σε ισχύ για τις συγκεντρώσεις σε εξωτερικό χώρο.

Την παραμονή των Χριστουγέννων και την ημέρα των Χριστουγέννων, όσοι ζουν μόνοι τους μπορούν να προσκαλέσουν τις δύο στενές επαφές τους.

Επίσης, δεν θα ανοίξουν ξανά τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν επαφή φέτος. Η αξιολόγηση θα επαναληφθεί στις αρχές Ιανουαρίου, ανάλογα με τα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Γαλλία: Ξεπέρασε τους 60.000 ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία

Αυστρία: Τρίτο σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα από 26 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Κουρτς

Ιταλία: Αυστηρότερα μέτρα ζητεί το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας


ΣΧΟΛΙΑ