• ΥΓΕΙΑ

    Θεοδωρίδου: Εμβολιασμός με μια δόση μετά από 6 ως 12 μήνες για όσους έχουν νοσήσει


    Μια δόση εμβολίου αρκεί για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό απεφάνθη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που συστήνει πλέον σε όσους νόσησαν να κάνουν μια δόση του εμβολίου μετά από 6 έως 12 μήνες από τη νόσηση, ανέφερε κατά την αποψινή ενημέρωση η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

    Μέχρι και τώρα το σχήμα περιλάμβανε 2 δόσεις εμβολιασμού και για όσους είχαν νοσήσει, όμως όπως φάνηκε από πρόσφατες μελέτες , η διάρκεια των εξουδετερωτικων αντισωμάτων ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά, τόνισε. Τώρα γνωρίζουμε ότι ξεπερνά τους 12 μήνες.

    Άλλη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε η κυρία Θεοδωρίδου δείχνει ότι τα εμβόλια τόσο της Pfizer όσο και της AstraZeneca δείχνει ότι είναι αποτελεσματικά και στις μεταλλάξεις, καθώς μετά τις 2 δόσεις παρατηρήθηκε προστασία κατά 86% και 66% αντίστοιχα από τις νέες μεταλλάξεις, τη βρετανική και την ινδική.

    Τέλος, τόνισε πως είναι ασφαλή τα εμβόλια για τις εγκύους και τις θηλάζουσες και επισήμανε ότι είναι λάθος αρκετοί άνθρωποι να ακυρώνουν τη β’ δόση του εμβολιασμού έχοντας την εμπειρία των παρενεργειών της α’ δόσης, οι οποίες όπως είπε είναι αναμενόμενες.

    Διαβάστε επίσης:

    Pfizer – AstraZeneca: Τα εμβόλια αποτελεσματικά κατά της ινδικής παραλλαγής

    ΕΟΔΥ: 1.381 νέα κρούσματα, 50 θάνατοι και 563 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ