• ΥΓΕΙΑ

    Σαρηγιάννης: Άμεσα απόφαση για καθολικό lockdown

    Πρόβλεψη «βόμβα» από Σαρηγιάννη: Στα 18.000 κρούσματα ημερησίως το Σεπτέμβρη

    Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


    Την εφαρμογή ενός καθολικού lockdown, τύπου Μαρτίου, και μάλιστα «από αύριο», προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού και να μην πιεστεί άλλο το σύστημα υγείας πρότεινε το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαρτίου ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

    Ο κ. Σαρηγιάννης αναγνώρισε την κούραση των πολιτών, εξήγησε ωστόσο πως πλέον «δεν τηρούμε σωστά τα μέτρα». Ο καθηγητής τόνισε πως η χώρα μας έχει δύο επιλογές, οι οποίες είναι είτε να εφαρμόσει ένα καθολικό lockdown, του οποίου τα μέτρα θα τηρούνται πιστά, είτε να ανοίξει τα πάντα και να λειτουργήσει με τρόπους για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

    Όπως υπογράμμισε, πρέπει να είμαστε συνεπείς στον στόχο της επιτυχημένης διαχείρισης του υγειονομικού κινδύνου, καθώς πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα και λόγω των μεταλλάξεων. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως αν αποφασιστεί η υιοθέτηση ενός αυστηρού lockdown θα πρέπει να έχει διάρκεια πάνω από 2 εβδομάδες. «Να είμαστε ειλικρινείς η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν πρέπει να λέμε μισόλογα στον εαυτό μας», τόνισε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

    «Δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα νωρίτερα. Είναι η πρόβλεψη, όχι να τα λύνουμε μετά. Δεν είναι παιχνίδι», υποστήριξε επίσης ο κ. Σαρηγιάννης. Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στα μισά της ανάπτυξης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η Αττική βρίσκεται στην κορύφωση του και πάμε για επιπεδοποίηση.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΠΑ: Τι γνωρίζουμε για τα νεώτερα στελέχη κορονοϊού στις ΗΠΑ

    Παγώνη: Ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων- λιανεμπορίου- Στο 93% η κάλυψη σε εντατικές

    Δρ. Άνθονι Φάουτσι: Έκκληση να συνεχιστεί ο εμβολιασμός των Pfizer και Moderna σε δυο δόσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ