• ΥΓΕΙΑ

    Σαρηγιάννης: 3.600 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα

    Πρόβλεψη «βόμβα» από Σαρηγιάννη: Στα 18.000 κρούσματα ημερησίως το Σεπτέμβρη

    Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


    Απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα εμφανίστηκε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

    Αναλύοντας τα χθεσινά στοιχεία για το ιικό φορτίο κορονοϊού, όπως αποτυπώνεται στην ανάλυση των λυμάτων της χώρας, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι τα ποσοστά δείχνουν αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, όμως το ιικό φορτίο δεν ανταποκρίνεται σε κρούσματα, λόγω του ότι στα περιττώματα είναι μεγαλύτερο.

    «Η πιο σημαντική αύξηση είναι στην Κρήτη», δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, «Μπορεί να δούμε και μεγαλύτερους αριθμούς», είπε ο καθηγητής, κάνοντας λόγο για «3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα, αναλόγως και με τα τεστ».

    Ερωτηθείς σχετικά με το πού διαδίδεται ο ιός, ο καθηγητής αναφέρθηκε σε αναγκαστικές δραστηριότητες κι όχι αυτές που μας στερούνται. «Για μένα, η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς. Το μετρό και το λεωφορείο είναι προφανείς τόποι διασποράς, που ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα μεταλλαγμένα στελέχη, μεταδίδεται πιο γρήγορα», σημείωσε σχετικά και απαντώντας σε ερώτημα για το αν είναι υπέρ ή κατά της άρσης του lockdown, είπε πως «αν μπορούμε να κάνουμε τηλεργασία κατά 70%, είμαι υπέρ».

    «Είναι υποχρέωση των εργοδοτών να κάνουν περισσότερα τεστ σε χώρους εργασίας», τόνισε, καταλήγοντας πως επιμένει σε τηλεργασία, «να εφαρμοστεί δηλαδή ο νόμος που ήδη ισχύει».

    Διαβάστε ακόμη:

    Lockdown: Προς χαλάρωση με έξυπνα μέτρα – Αλλαγές από το Σάββατο

    Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προσδοκίες για ασφαλές και κερδοφόρο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού

    Σήμερα αποφασίζει η ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca – Υπέρ της συνέχισης εμβολιασμών ο ΠΟΥ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ