ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: Είναι κινητό φαινόμενο χυδαιότητας, κάνει bullying σε όποιον βλέπει μπροστά της
Εξετάσεις κατ’ οίκον για άτομα παχύσαρκα, με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) άνω του 50 έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Υγείας.
«Οι ΚΟΜΥ θα πηγαίνουν στα σπίτια αυτών των ασθενών. Οι γιατροί θα τους κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις και θα τους δίνουν διατροφικές οδηγίες συν τη φαρμακευτική θεραπεία.
Παράλληλα εντάσσουμε και θεραπευτική άσκηση από φυσιοθεραπευτές», εξήγησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Στις 3.500 ηλικίας περίπου 50 ετών υπολογίζεται ότι είναι οι πολίτες με νοσογόνος παχυσαρκία και ΔΜΣ άνω του 50. Η Περιφέρεια Αττικής και η Κεντρική Μακεδονία είναι οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα παχυσαρκία ενηλίκων στη χώρα.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος Προλαμβάνω για την παχυσαρκία ενηλίκων είναι 36.360 και από αυτούς έχουν ήδη εξεταστεί οι 6.000.
Σχετικά με το πρόγραμμα για τη νεφρική λειτουργία έχουν αποσταλεί 1.590.000 παραπεμπτικά και θα ακουγόσουν άλλες 250.000.
Στην καλή πορεία του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία αναφέρθηκε τόσο η κα Αγαπηδάκη, όσο και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
«Στο Χαροκόπειο έχουν απευθυνθεί για συμβουλευτική πάνω από 1.000 οικογένειες και 8 στα 10 παιδιά έχουν μειώσει τον ΔΜΣ.
Επιπλέον ένα 40% εμφανίζει βελτιωμένους δείκτες».
Ο κ. Γεωργιάδης εξήρα τη συμβολή του Προλαμβάνω, συγχαίροντας την κα Αγαπηδάκη.
«Η διάθεσή μου είναι να συνεχίσουν όλα τα προγράμματα πρόληψης μετά τη λήξη της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ό,τι μπορούμε να το συνεχίσουμε, θα το συνεχίσουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Διαβάστε επίσης:
Καυτηριασμός όζων θυρεοειδούς με ραδιοσυχνότητες: Θεραπεία χωρίς χειρουργείο
Σε πλήρη λειτουργία αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Η πορεία του έργου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «ΗΠΑ: Το 65% των Αμερικανών ανησυχούν ότι ο Τραμπ μπορεί να διατάξει χερσαία επίθεση στο Ιράν
- Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει το ενδεχόμενο απαγόρευσης εξαγωγών πετρελαίου
- Κικίλιας: «Η ελληνική πολιτεία στέκεται με ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που έπεσαν στο καθήκον»
- Νετανιάχου: Πλέον το Ιράν δεν έχει δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου και κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.