• ΥΓΕΙΑ

    Pfizer/BioNTech αυξάνουν τον στόχο παραγωγής στις 2,5 δισ. δόσεις – Προ των πυλών και νέο εμβόλιο «ψυγείου»

    • Bloomberg
    Pfizer: Αναμένεται έγκριση από FDA για παιδιά 5 έως 11 ετών

    ΑΠΕ-ΜΠΕ


    BioNTech και η Pfizer αύξησαν τον φετινό στόχο παραγωγής για το εμβόλιό τους κατά της Covid-19 σε 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πρώτης να προβλέπει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρχει και έκδοση του εμβολίου που θα μπορεί να φυλάσσεται στο ψυγείο.

    Ο νέος στόχος είναι περίπου 25% πάνω από την προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας.

    Η ανάγκη για περισσότερα εμβόλια αποτελεί πρόκληση για τις εταιρείες παραγωγής που, μετά τον απίστευτο αγώνα που έδωσαν για την ανάπτυξή τους, καλούνται τώρα να διασφαλίσουν ότι έχουν και το απαραίτητο παραγωγικό δυναμικό. Pfizer και BioNTech έχουν επανειλημμένα αναθεωρήσει τους στόχους τους, καθώς αύξαναν την παραγωγή, αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως η AstraZeneca.

    Περιθώριο και για περαιτέρω αύξηση

    «Βλέπουμε αυξημένη ζήτηση», δήλωσε ο CEO της BioNTech, Ugur Sahin, σε συνέντευξή του. «Αυτήν τη στιγμή, είμαστε έτοιμοι να παράγουμε 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις, αλλά υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω αύξηση», συμπλήρωσε.

    Την Τρίτη, η BioNTech δήλωσε ότι προσπαθεί επίσης να αντιμετωπίσει και τη βασική αδυναμία που παρουσιάζει το εμβόλιό της: την ανάγκη μακροπρόθεσμης αποθήκευσης σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες. Η εταιρεία είπε ότι προχωρά με δύο νέα σκευάσματα: ένα έτοιμο προς χρήση εμβόλιο που μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου και μια έκδοση που έχει υποστεί ψυχρή ξήρανση (λυοφιλοποίηση) που θα μπορούσε να αποθηκευτεί από τις κυβερνήσεις στο μέλλον.

    Νέες εφαρμογές

    Ο Sahin και η Ozlem Tureci, η σύζυγός του και συνιδρύτρια της εταιρείας, ανέφεραν ακόμη ότι θα χρησιμοποιήσουν τα κέρδη από το εμβόλιο για να προωθήσουν την έρευνα και σε άλλους τομείς. Η τεχνολογία messenger RNA μελετάται και για άλλους τύπους εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου αυτού της εποχικής γρίπης, και θα μπορούσε επίσης να έχει εφαρμογές ως θεραπεία για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρακτικά ερωτήματα σχετικά με τον covid-19 εμβολιασμό

    Ηλίας Μόσιαλος: Ισχυρή ανοσοαπόκριση μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer



    ΣΧΟΛΙΑ