• ΥΓΕΙΑ

    Πέντε νέοι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης

    • NewsRoom


    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα  (26/3-1/4) από επιπλοκές της γρίπης, περιλαμβανομένου και του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, παρότι η δραστηριότητα της νόσου στην Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει πτωτική τάση.

    Σύμφωνα με τη νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης του ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και την 1η Απριλίου έχουν καταγραφεί συνολικά 103 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 99 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 64 άνδρες και 35 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 57 έτη.

    Από τα 99 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 13, ενώ τα 73 σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου.

    Μέχρι και την 1η Απριλίου έχουν, επίσης, καταγραφεί 34 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων οι 30 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ και 4 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Πρόκειται για 23 άνδρες και 11 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 63,1 έτη. Από τα 10 (29,4%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α, και από τα 24 (70,6%) ιός γρίπης τύπου Β.

    Από το σύνολο των 34 ασθενών που απεβίωσαν, μόνο τέσσερις ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη. Σημειώνεται ότι τα 29 (85,3%) από τα 34 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι λένε οι γιατροί για τον θάνατο του Στ. Σκλαβενίτη: Σπάνιος μεν, αλλά όχι απίθανος



    ΣΧΟΛΙΑ