• ΥΓΕΙΑ

    Παιχνίδι στην ύπαιθρο: Τα πολλαπλά οφέλη και οι μικροτραυματισμοί

    • NewsRoom


    Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι το αδόμητο υπαίθριο παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των παιδιών. Τους επιτρέπει να εκτονωθούν, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες, τις γνωστικές ικανότητες και κοινωνικές συμπεριφορές τους.  

    Τρέξιμο, αναρρίχηση, άλματα, κολύμπι και άλλες δραστηριότητες, είναι μια μορφή άσκησης (αερόβια και δύναμης), η οποία  βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Επίσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τα επίπεδα βιταμίνης D, τα οποία μπορούν να παρέχουν προστασία από την οστεοπόρωση και άλλες καταστάσεις, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Οι ειδικοί συνιστούν στα παιδιά να έχουν μέτρια έως έντονη φυσική δραστηριότητα, τουλάχιστον για μία ώρα την ημέρα.

    Η σωματική δραστηριότητα με τη μορφή του υπαίθριου παιχνιδιού μπορεί να συμβάλλει, επίσης, στη μείωση του άγχους, ενώ έχει φανεί ότι βοηθά στη συγκέντρωση, την ικανότητα μάθησης και επίλυσης προβλημάτων και στην αύξηση της δημιουργικότητας.

    Τέλος το υπαίθριο παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει στην κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, μαθαίνοντάς το να λειτουργεί σε ομάδες, να αναπτύσσει νέες δεξιότητες και να ξεπερνά τις προκλήσεις, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση, την ευελιξία και την ικανότητά του για αυτοπροστασία.

    Οι κίνδυνοι και η αντιμετώπιση

    Παρόλα τα οφέλη του, το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, κρύβει και κινδύνους. Μια μικρή πτώση, ένα χτύπημα μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς και μώλωπες. Τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι σοβαρό και μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατάλληλο προϊόν που θα προσφέρει ανακούφιση και φροντίδα στην μωλωπισμένη περιοχή.

    Fastum Care

    To Fastum Care είναι ένα καταπραϋντικό Γαλάκτωμα –Gel με συνδυασμό 5 φυσικών συστατικών που προσφέρουν αίσθηση ανακούφισης από τοπικά οιδήματα και μώλωπες που προκαλούνται από χτυπήματα.

    Το κάθε συστατικό έχει τις δικές του ιδιότητες που όλα μαζί δρουν συνεργικά.

    Escin

    Το ενεργό συστατικό του άγριου κάστανου. Ενισχύει τη διατήρηση της φυσιολογικής τονικότητας των τριχοειδών αγγείων, χρήσιµο για τη φυσική επαναρρόφηση των υγρών.

    Bromelain

    Ένα πρωτεολυτικό ένζυµο, εκχύλισµα του ανανά. HBromelain ενισχύει την καταπραϋντική,τοπική αποιδηµατική δράση και µειώνει την ερυθρότητα.

    Boswellia

    Ένα µίγµα από ρητίνες και αιθέρια έλαια, µε ευεργετικές και καταπραϋντικές ιδιότητες στην

    περιοχή του δέρµατος όπου εφαρμόζεται.

    Troxerutin

    Γνωστό και ως βιταµίνη P4, αυτό το βιοφλαβονοειδές έχει προστατευτικές ιδιότητες για τα τριχοειδή αγγεία.

    Menthol

    Εκχύλισµα µέντας. Γνωστός και ισχυρός παράγοντας αναζωογόνησης, ο οποίος έχει αποσυµφορητική δράση και παρέχει µια αίσθηση άµεσης ανακούφισης.

    Έχει Ultra Fresh τεχνολογία για αίσθηση ανακούφισης και  απορροφάται γρήγορα, χωρίς να αφήνει ελαιώδεις κηλίδες ή άλλα υπολείµµατα

    Είναι κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών  και ενήλικες .

     

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ