• ΥΓΕΙΑ

    Ζήστε περισσότερο κάνοντας σεξ

    σεξ


    Όλο και περισσότερες έρευνες γίνονται σχετικά με το θέμα του σεξ και έχει καταστεί, πια, σαφές ότι η ύπαρξη υγιούς σεξ συνεπάγεται μια υγιή ζωή. Το σεξ, μάλιστα, μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Σύμφωνα με τον Dr. Irwin Goldstein, Διευθυντή της Σεξουαλικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Alvarado, το να έχει κανείς σεξουαλική δραστηριότητα βοηθά στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

    Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντόπισαν μερικά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την ενεργή σεξουαλικότητα του ανθρώπου. Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:

    1. Το σεξ καταπολεμά τα κρυολογήματα και τη γρίπη
    Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Wilkes, οι άνθρωποι που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα τείνουν να έχουν πολύ υψηλότερες ποσότητες αντισώματος ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) από εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

    2. Καίτε θερμίδες
    Το σεξ είναι μια μορφή άσκησης και είναι πιο διασκεδαστικό από το να τρέχετε. Δεν καίει πάρα πολλές θερμίδες, ωστόσο είναι περισσότερη άσκηση από το να κάθεστε στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση.
    3. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων
    Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μια ενεργή σεξουαλική ζωή συνδέεται στενά με μια μεγαλύτερη ζωή. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων καρδιακών παθήσεων.
    4. Μπορεί να θεραπεύσει τους πονοκεφάλους και να μειώσει τον φυσικό πόνο
    Παρόλο που δεν φαίνεται ότι το σεξ θα βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, μπορεί πραγματικά να το κάνει. Κατά τη διάρκεια του σεξ, η ορμόνη οξυτοκίνη απελευθερώνεται στο σώμα σας. Η οξυτοκίνη μειώνει τον πόνο.
    5. Μειώνει το στρες και την αρτηριακή πίεση
    Υπάρχει ένα άλλο όφελος της ωκυτοκίνης που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού: ηρεμεί τα νεύρα. Σας καθησυχάζει και σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα, αλλά και προάγει τον ύπνο.
    6. Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη
    Το 2003, οι Αυστραλοί ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη που δείχνει ότι όσο πιο συχνά οι άντρες εκσπερματώνουν μεταξύ των ηλικιών 20 και 50, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.
    7. Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
    Σύμφωνα με τον Goldstein, μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που έχουν κολπική συνουσία συχνά, έχουν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού από όσους δεν το κάνουν, αν και θα πρέπει να μελετηθεί περισσότερο.
    8. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση και βελτιώνει τη διάθεση
    Τα ψυχολογικά οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής είναι πολλά. Το συναίσθημα της χαράς μετά το σεξ διαρκεί περισσότερο από όσο νομίζετε. Μια υγιής σεξουαλική ζωή οδηγεί σε μακροπρόθεσμη ψυχική υγεία και ενισχύει την ικανότητά για επικοινωνία.
    9. Βελτιώνει την όσφρηση
    Η ορμόνη προλακτίνη υπερτερεί σε άνδρες και γυναίκες μετά από οργασμό. Επιδρά στον οσφρητικό βολβό του εγκεφάλου και βελτιώνει την αίσθηση της οσμής.
    10. Αυξάνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης
    Η πυελική ώθηση κατά το σεξ ασκεί τους μυς Kegel,  τα ίδια σύνολα μυών που ελέγχουν τη ροή των ούρων. Έτσι, το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης ακράτειας αργότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ