• ΥΓΕΙΑ

  Moderna: Το εμβόλιο κατά της Covid-19 μπορεί να θέτει υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής σε ορισμένες ηλικίες

  • NewsRoom
  Το εμβόλιο της Moderna

  Το εμβόλιο της Moderna


  Το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19 μπορεί να θέτει έναν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής σε ορισμένες ηλικιακές κατηγορίες σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, ανέφεραν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), επικαλούμενα πρόσφατα στοιχεία.

  Η υπηρεσία ανέφερε, ωστόσο, πως τα ευρήματα για τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, καρδιακές φλεγμονές που συνδέονται με αμφότερα τα εμβόλια mRNA, δεν συνάδουν σε όλα τα συστήματα επιτήρησης της ασφάλειας των εμβολίων στις ΗΠΑ.

  Η ανάλυση των CDC έρχεται καθώς σύμβουλοι του Αμερικανού οργανισμού φαρμάκων FDA συναντώνται σήμερα προκειμένου να συζητήσουν την έγκριση του εμβολίου της Moderna για παιδιά και εφήβους ηλικίας 6-17 ετών.

  Στη βάση δεδομένων από το σύστημα Vaccine Safety Datalink (VSD), ο δείκτης επίπτωσης καρδιακής φλεγμονής είναι 97,3 περιστατικά ανά εκατομμύριο δόσεων για άνδρες ηλικίας 18-39 ετών έπειτα από μια δεύτερη δόση εμβολίου της Moderna, έναντι 81,7 περιστατικά ανά εκατομμύριο δόσεων του εμβολίου της Pfizer.

  Οι διαθέσιμες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό τους με ένα εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19 αναρρώνουν σταδιακά, ανέφεραν τα CDC.

  Διαβάστε επίσης:

  ΠΟΥ: Θα εξετάσει εάν η ευλογιά των πιθήκων συνιστά “παγκόσμια έκτακτη ανάγκη” για τη δημόσια υγεία

  Θέμα χρόνου να εντοπιστεί και στην Ελλάδα η ευλογιά των πιθήκων – Αλλάζει πίστα το επίπεδο συναγερμού παγκοσμίως  ΣΧΟΛΙΑ