• ΥΓΕΙΑ

    Κικίλιας-Economist: Οι επενδύσεις μπορούν να μοχλεύσουν την οικονομία και να πάρει μπροστά η ανάπτυξη


    Η Ελλάδα είναι μια μικρή οικονομία, το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ και μπορούν οι επενδύσεις να μοχλεύσουν την ελληνική οικονομία και να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

    Στην Ελλάδα υπάρχει μια ευκαιρία για τους διεθνείς επενδυτές, σημείωσε και ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει και στο χώρο της υγείας. «Στόχος της κυβέρνησης είναι αποποινικοποιήσει το κέρδος αρκεί να πληρώνονται οι φόροι και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

    Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. Κοστέλο, ότι θα διαπραγματευτούν τον προϋπολογισμό της υγείας και σημείωσε επίσης ότι μέχρι σήμερα, ποτέ οι θεσμοί δεν προσδιόρισαν τι είδους μεταρρυθμίσεις θα κάνει η Ελλάδα. Πάντα εμείς επιλέγουμε το μείγμα των μέτρων και τώρα είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε τον τρόπο που θα βοηθήσουν τη χώρα.

    Αποφεύγοντας να αναφερθεί στο περιεχόμενο των προγραμματικών για το υπουργείο Υγείας, σημείωσε, «το υπουργείο Υγείας από υπουργείο απόγνωσης, θέλουμε να το κάνουμε υπουργείο Ελπίδας».



    ΣΧΟΛΙΑ