• Πολιτική

    Κικίλιας: Να μείνουν μακριά από το υπουργείο Υγείας όσοι έχουν διάθεση ρεβανσισμού – Απών ο Πολάκης

    κικιλιας

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας


    Με την ηχηρή απουσία του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, παρέδωσε τη σκυτάλη ο Ανδρέας Ξανθός, στο νέο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και στον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

    Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα πορευτεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και με επίκεντρο τον άνθρωπο, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού, τόνισε ο νέος υπουργός και κάλεσε όσους έχουν τέτοιες διαθέσεις να παραμείνουν μακριά από το υπουργείο.

    “Μαζί με τον υφυπουργό θα γυρίσουμε όλη τη χώρα και θα επισκεφθούμε όλες τις δομές Υγείας, θα καταγράψουμε τα προβλήματα και θα αναδείξουμε τους μικρούς ήρωες, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΣΥ», σημείωσε ο κος Κικίλιας.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος έχει εργαστεί για χρόνια στο χώρο και ήταν και αυτός που σχεδίασε το πρόγραμμα για την Υγεία της ΝΔ, δήλωσε: “Το ζητούμενο δεν είναι να ρίχνουμε ευθύνες στο τι δεν έγινε σωστά, τι πήγε λάθος κτλ., γιατί σίγουρα ασκήθηκαν διαφορετικές πολιτικές. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε τι πρέπει να γίνει από δω και στο εξής. Αυτή είναι η αγωνία μας, αυτό είναι ο στόχος μας».

    Ο απερχόμενος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο «για πολιτικό πολιτισμό και για ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα διακυβέρνησης».

    “Είμαι περήφανος, γιατί μέσα σε περίοδο κρίσης καταφέραμε να διασφαλίσουμε να μείνει όρθιο, λειτουργικό, προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες το Εθνικό Σύστημα Υγείας», σημείωσε ο κος Ξανθός,  τονίζοντας ότι “δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί, όπως αξιόπιστο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με επίκεντρο τον οικογενειακό γιατρό και έμφαση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών από τα νοσοκομεία».



    ΣΧΟΛΙΑ