• ΥΓΕΙΑ

    Καπραβέλος: Στο Παπανικολάου είχαμε 600% αύξηση των εισαγωγών σε μία ημέρα

    • NewsRoom
    Νίκος Καπραβέλος: Καμία εισαγωγή στο νοσοκομείο με 3 εμβόλια

    Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος


    Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

    Μάλιστα, ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι μόνο χθες Τρίτη, στο νοσοκομείο είχαν αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά Covid-19 σε ποσοστό 600%.

    «Η παραλλαγή Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια» δήλωσε ο γιατρός, προειδοποιώντας ότι η «ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

    Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο που εργάζεται τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν σε μία ημέρα από δύο σε δώδεκα λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

    «Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση», επισημαίνοντας ότι πλέον δεν γίνονται τεστ.

    «Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», πρόσθεσε ο γιατρός.

    Και όπως δήλωσε στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

    Ο κ. Καπραβέλος ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαγιορκίνης: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση

    Θάνος Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα – Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από το φθινόπωρο



    ΣΧΟΛΙΑ