• ΥΓΕΙΑ

    Υπ. Υγείας: Στους 156 οι νεκροί, 10 νέα κρούσματα – Ξεκινούν μελέτες στην Ελλάδα

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος


    Στους 156 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε ένας νέος θάνατος, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπ. Υγείας.

    Από τους θανόντες, 41 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 75 έτη, ενώ το 93,6% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

    Παράλληλα εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν ανέλθει σε 2.770. Από αυτά 610 έχουν σχέση με ταξίδι ενώ 1409 είναι επαφή άλλου γνωστού κρούσματος. Το 55,3% των ασθενών ήταν άνδρες.

    24 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 71  έτη. 90 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από αυτές.

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 116.233 έλεγχοι σε κλινικά δείγματα.

    Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα ξεκινούν τέσσερις διαφορετικές μελέτες για την καλύτερη καταγραφή της κατάστασης στην Ελλάδα. Ειδικότερα ξεκινά μελέτη αντισωμάτων σε όλη τη χώρα, μια νέα επιδημιολογική μελέτη προκειμένου να δημιουργηθεί μια πρώτη εικόνα για την ανοσία στον πληθυσμό, μια επαναλαμβανόμενη οροεπιδημιολογική μελέτη από εναπομείναντες ορούς καθώς και μια μελέτη στην Κρήτη που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

    Ο κ. Τσιόδρας επίσης τη θέση του ΠΟΥ ότι ο ιός μπορεί και να μην εξαφανιστεί ποτέ. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι, ακόμα και μετά την εξεύρεση ενός εμβολίου, ο κορωνοϊός μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται.



    ΣΧΟΛΙΑ