• HealthStories.gr

    Βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν την προσπάθεια αδυνατίσματος

    Βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν την προσπάθεια αδυνατίσματος

    Πηγή: healthstories.gr


    Τα περισσότερα βότανα και μπαχαρικά έχουν ευεργετικές ιδιότητες και όλοι το γνωρίζουμε αυτό, αλλά κάποια βοηθούν στην προσπάθεια αδυνατίσματος σε συνδυασμό βέβαια με τη δίαιτα και τη διατροφή που ακολουθείτε για να χάσετε κιλά.

    Βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν την προσπάθεια αδυνατίσματος

    1. Μαύρο πιπέρι

    Η πιπερίνη έχει μεταβολική δράση και αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το πιπέρι οδηγεί σε μεγαλύτερη έκκριση υδροχλωρικού οξέος από το στομάχι, γεγονός που αυξάνει τον μεταβολισμό.

    2. Πιπέρι καγιέν

    Η καψαϊκίνη, η κύρια ουσία του πιπεριού, μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό μέχρι και 8%, μέσω της θερμογένεσης. Όταν η εσωτερική θερμοκρασία αυξάνεται, τότε ο οργανισμός αρχίζει να καίει θερμίδες για να δροσιστεί, σύμφωνα με έρευνα.

    3. Τζίντζερ

    Πέρα από τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το τζίντζερ έχει βρεθεί ότι επιδρά στην απώλεια βάρους αλλά και στον γλυκαιμικό έλεγχο.

    4. Κουρκουμάς

    Ο κουρκουμάς έχει βρεθεί ότι ενισχύει την καύση λίπους χάρη στη δραστική του ένωση, την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη βοηθά στην απώλεια λίπους, ειδικά στην κοιλιά, μέσω της θερμογένεσης, όπως το πιπέρι καγιέν. Τα οφέλη είναι ακόμα καλύτερα αν συνδυάζετε κουρκουμά και πιπέρι.

    5. Κανέλα

    Η κανέλα, πέρα από τα οφέλη της στη ρύθμιση του διαβήτη, βελτιώνει πεπτικά προβλήματα και επιταχύνει τον μεταβολισμό, δημιουργώντας παράλληλα μια αίσθηση κορεσμού.

    6. Πράσινοι κόκκοι καφέ

    Το εκχύλισμα κόκκων πράσινου καφέ υπάρχει σε πολλά συμπληρώματα απώλειας βάρους, επειδή σύμφωνα με τις έρευνες βοηθά στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Ένα από τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι το χλωρογενικό οξύ, το οποίο ενισχύει την απώλεια βάρους.

    Διαβάστε επίσης:

    Η άτυχη Αναστασία, η άφαντη Μίνα και η αποχώρηση από τον ΣΦΕΕ

    Πικάντικα φαγητά: Τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητά σας

    Έτοιμος ο μπλε φάκελος για την Υγεία, που θα παραλάβει ο επόμενος Υπουργός – Τι περιέχει

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ