• HealthStories.gr

    Έτοιμος ο μπλε φάκελος για την Υγεία, που θα παραλάβει ο επόμενος Υπουργός – Τι περιέχει

    ΕΣΥ- Υγεία


    Ο μπλε φάκελος με το εθνόσημο για την Υγεία είναι έτοιμος και αναμένει τον επόμενο Υπουργό Υγείας να τον παραλάβει.

    Περιλαμβάνει τις προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα, που πρέπει να τηρηθούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο μακρόπνοος σχεδιασμός της νέας κυβέρνησης, για ένα θέμα που από πολλούς θεωρείται «καυτή πατάτα», ήτοι την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

    «Εμείς 25 ψηφίζουμε. 26, εφόσον τα πράγματα έρθουν, όπως πιστεύουμε, σηκώνουμε μανίκια. Υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία τρέχουν και πρέπει να ολοκληρωθούν», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Ant1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Πρόσθεσε ότι κάθε νέος Υπουργός θα παραλάβει από έναν μπλε φάκελο, με τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

    Ο μπλε φάκελος και η αναμόρφωση του ΕΣΥ

    Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα – πιθανά και μέσα στον Αύγουστο και πάντως πριν από τη ΔΕΘ – θα νομοθετηθούν, μεταξύ άλλων, οι δεσμεύσεις της ΝΔ για την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

    Η σημασία, που δίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Δημόσια Υγεία, είναι δεδομένη και δεν παραλείπει να αναφέρεται στο θέμα με κάθε αφορμή. Εφόσον καταφέρει να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι η Νο1 προτεραιότητά του.

    Στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ περί της ιδιωτικοποίησης της Υγείας από τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τα χυδαία. Έκανε λόγο για fake news της αντιπολίτευσης και απαρίθμησε σειρά πρωτοβουλιών στήριξης του ΕΣΥ, ανάμεσα στις οποίες και οι νέες προσλήψεις.

    Ειδικότερα επεσήμανε ότι την επόμενη 4ετία θα αντιμετωπιστούν ζητήματα, όπως η μεγάλη αναμονή για ένα τακτικό χειρουργείο ή η κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Επιπλέον είπε ότι θα δρομολογηθεί η αναμόρφωση των 156 Κέντρων Υγείας της χώρας.

    Η επίθεση στην αντιπολίτευση

    «Τα fake news περί ιδιωτικοποίησης της Υγείας τα ακούω εδώ και πολλά χρόνια. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι και μέσω της πανδημίας έγιναν βήματα για τη στήριξη του ΕΣΥ. Διπλασιάσαμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έχουμε ήδη παραπάνω προσωπικό από ό,τι είχαμε πριν από τέσσερα χρόνια και ταυτόχρονα έχουμε αποδείξει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί και πρέπει να στηριχθεί από την κυβέρνηση.

    Όμως αυτά δεν φτάνουν. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα στο ΕΣΥ. Δεν γίνεται, παραδείγματος χάρη, να περιμένει κάποιος κάποιους μήνες, για να κάνει ένα τακτικό χειρουργείο. Δεν γίνεται να πηγαίνει σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και η εικόνα, την οποία αντικρίζει, να μην είναι αυτή, την οποία περιμένει από ένα δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

    Τέλος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τη δήλωσή του ότι η ΝΔ επιδιώκει να κάνει διαλογή μεταξύ των καρκινοπαθών ασθενών με μικρό προσδόκιμο ζωής.

    «Έχουμε εγκρίνει ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, που δεν έχει εγκρίνει η Γερμανία, και βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει ότι αφήνουμε καρκινοπαθείς να πεθάνουν», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τουρκικό προξενείο ξέφυγε, δεν είμαι διατεθειμένος να το ανεχθώ άλλο

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τέσσερις υπουργοί «πυλώνες» της νέας κυβέρνησης και ο κρυφός «άσσος» στο Μαξίμου

    Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews: Δεν υπάρχει απολύτως καμία «κρυφή ατζέντα» στην οικονομία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ