• HealthStories.gr

    Πικάντικα φαγητά: Τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητά σας

    Γυναίκα τρώει κόκκινη πιπεριά

    Πηγή: healthstories.gr


    Δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που λαχταρούν πικάντικα φαγητά, ακόμα και το καλοκαίρι.

    Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το OnePoll, υπάρχουν πάρα πολλοί που αγαπούν τα πικάντικα μπαχαρικά στα γεύματά τους —και αυτό λέει πολλά για την προσωπικότητά τους.

    Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί και διαπιστώθηκαν τα εξής:

    • Στο 76% των ανθρώπων που απολάμβαναν περισσότερο τα πικάντικα φαγητά, τους άρεσε επίσης να δοκιμάζουν νέα πράγματα
    • Το 66% των συμμετεχόντων δήλωσαν περισσότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους σε σύγκριση με τους ανθρώπους που τους άρεσαν οι πιο ήπιες γεύσεις.
    • Το 54% των ατόμων που δήλωσαν λάτρεις των μπαχαρικών θεωρούσαν τον εαυτό τους δημιουργικό, το 51% δήλωσαν σίγουροι και το 44% σημείωσαν ότι ήταν τολμηροί.
    • Το 41% των ερωτηθέντων που προτιμούσαν ήπια φαγητά, δήλωσαν ότι έχουν ενσυναίσθηση, ενώ το 37% των ατόμων είπαν ότι είναι ντροπαλοί.
    • Από εκείνους που προτιμούσαν πικάντικα φαγητά αλλά σε μέτρια επίπεδα, το 50% αυτοαποκαλούνταν ήρεμοι, ενώ το 44% δήλωσε ότι η περιέργεια είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

    Η επιστημονική ομάδα θεώρησε ότι αυτά τα διασκεδαστικά ευρήματα τονίζουν ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων που τους αρέσουν τα μπαχαρικά και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους.

    «Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν μόνο αυτό που γνωρίζαμε από παλιά: ότι οι άνθρωποι που τους αρέσουν τα πικάντικα φαγητά έχουν επίσης μια πικάντικη προσωπικότητα», δήλωσε ο σεφ Kevan Vetter, όπως αναφέρει το marthastewart.com. «Είναι απολύτως λογικό ότι όσοι αγαπούν τις καυτερές γεύσεις είναι έτοιμοι να αναλάβουν και οτιδήποτε άλλο. Οι λάτρεις των πικάντικων φαγητών δίνουν σημασία στη γεύση και στην περιπέτεια, και πάντα κυνηγούν το άρωμα της ζωής».

    Διαβάστε επίσης:

    Έτοιμος ο μπλε φάκελος για την Υγεία, που θα παραλάβει ο επόμενος Υπουργός – Τι περιέχει

    Η αναβάθμιση του ΕΣΥ και η άποψη των νέων – Τι άλλαξε

    Κανέλα: Εκτός από άπειρα οφέλη, κρύβει και κάποιους κινδύνους

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ