• HealthStories.gr

    Τα καλύτερα σνακ 100 θερμίδων για αδυνάτισμα


    Όταν ψωνίζετε τρόφιμα έχοντας στο νου σας το αδυνάτισμα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ένα σνακ 100 θερμίδων είναι αρκετό για να περιορίσει την όρεξή σας, αλλά μάλλον είναι μία μικρή μερίδα σε ορισμένες τροφές.

    Για να έχετε σνακ 100 θερμίδων για αδυνάτισμα, αναζητήστε επιλογές γεμάτες με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

    Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βελτιώνουν τον κορεσμό και μπορούν να μειώσουν την επακόλουθη πρόσληψη τροφής, βοηθώντας τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Τα λαχανικά π.χ. είναι ιδανικά ως σνακ, καθώς καταλαμβάνουν πολύ λίγες θερμίδες, αλλά παρέχουν αρκετό όγκο.

    Δείτε τα 7 καλύτερα σνακ 100 θερμίδων για απώλεια βάρους

    1. Χούμους

    Δύο κουταλιές της σούπας χούμους παρέχουν περίπου 82 θερμίδες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ντιπ για αγγούρια, καρότα ή πιπεριές. Ρίξτε λίγο λεμόνι και λίγη καπνιστή πάπρικα για περισσότερη γεύση.

    2. Τυρί μοτσαρέλα

    Το ένα τρίτο του φλιτζανιού παρέχει 85 θερμίδες, και θα έχετε ένα πλούσιο σνακ που θα σας κρατά χορτάτους μεταξύ των γευμάτων. Προσθέστε μερικά ωμά λαχανικά στο πλάι για να ενσωματώσετε φυτικές ίνες στο σνακ σας.

    3. Γιαούρτι

    Το απλό, άπαχο γιαούρτι είναι ένα άλλο σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη. Ένα φλιτζάνι περιέχει 92 θερμίδες και 16 γραμμάρια πρωτεΐνης.

    4. Αυγά

    Ένα μεγάλο αυγό περιέχει 72 θερμίδες που σας επιτρέπει να το συνδυάσετε με ένα άλλο φαγητό για ένα καλά ισορροπημένο σνακ. Τα αυγά είναι γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες.

    5. Τόνος

    Ένα κουτάκι (107 γραμμάρια) ελαφρού τόνου έχει λίγο λιγότερο από 100 θερμίδες. Με 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, αυτό το σνακ αναμφίβολα θα σας κρατήσει ικανοποιημένους μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

    6. Αβοκάντο

    Το ένα τρίτο ενός αβοκάντο περιέχει 107 θερμίδες και μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή με καρυκεύματα. Πασπαλίστε λίγο λεμόνι ή αλάτι για να προσθέσετε γεύση στο αβοκάντο σας.

    7. Φυστικοβούτυρο

    Μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο περιέχει 96 θερμίδες. Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ελαφρά αλατισμένων φιστικιών δύο φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα οδήγησε σε απώλεια βάρους. Αν και αυτά τα αποτελέσματα τεκμηριώθηκαν με τη χρήση ολόκληρων φιστικιών, παρόμοιες βελτιώσεις στη γλυκαιμική απόκριση σημειώθηκαν με το φυστικοβούτυρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς είναι να έχεις πόδια Barbie στην πραγματική ζωή

    Σε τροχιά αναδιάρθρωσης η Gucci: Αποχωρεί ο CEO, Marco Bizzarri

    Καιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος – Στους 41°C η θερμοκρασία



    ΣΧΟΛΙΑ