• HealthStories.gr

    8 + 1 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας


    Μια στρατηγική που κερδίζει έδαφος στη μείωση της κυτταρίτιδας είναι η διατροφή και συγκεκριμένα κάποιες τροφές που βοηθούν να χάσετε σωματικό λίπος και να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα.

    Το επιπλέον βάρος μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα πιο ορατή, γιατί η κυτταρίτιδα είναι η φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού όταν αποθηκεύει λίπος με τις ίνες κολλαγόνου που συνδέουν το λίπος με το δέρμα να τεντώνονται, επιτρέποντας έτσι στα λιποκύτταρα να διογκωθούν προς τα έξω.

    Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας

    Το σωματικό λίπος εξαφανίζεται με την τακτική σωματική άσκηση και τη δίαιτα, ενώ πολλές έρευνες ρίχνουν φως σε τροφές που βοηθούν στην πιθανή μείωση της κυτταρίτιδας.

    1. Φακές

    Οι φακές και άλλα «όσπρια» όπως τα μαύρα φασόλια, τα ρεβίθια ή τα φασόλια, είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών. Έχει επίσης βρεθεί ότι βοηθούν σε μέτρια απώλεια βάρους για τους ανθρώπους που τα καταναλώνουν τακτικά, όπως αναφέρεται σε συστηματική ανασκόπηση στο American Journal of Clinical Nutrition.

    2. Λάχανο Kale

    Οι τακτικοί καταναλωτές μη αμυλούχων σκούρων φυλλωδών λαχανικών όπως το λάχανο, καθώς και λαχανικών με βαθύ πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα, βρέθηκαν σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics ότι έχουν χαμηλότερο σπλαχνικό λίπος.

    3. Blueberries

    H κατανάλωση φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των βατόμουρων, σχετίζεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος. Μία κριτική ανασκόπηση από το European Journal of Nutrition συνδέει επίσης την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με μειωμένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση.

    4. Αβοκάντο

    Αν και το αβοκάντο έχει αρκετές θερμίδες, μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της απώλειας βάρους. Οι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά φρούτα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του αβοκάντο, είδαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε μια περίοδο τεσσάρων ετών από εκείνες που δεν έτρωγαν αβοκάντο, σύμφωνα με δημοσίευση στο περιοδικό Nutrients.

    5. Μανιτάρια

    Τα μανιτάρια είναι το κρέας του φυτικού βασιλείου. Αυτό είναι ένα απλό hack για να μειώσετε τις θερμίδες στο επόμενο γεύμα σας, χωρίς να αυξάνετε τος θερμίδες. Προσέξτε μόνο να καταναλώνετε μανιτάρια που έχετε προμηθευθεί απο κατάστημα ή εστιατόριο και όχι μανιτάρια που έχουν συλλεχθεί από αναξιόπιστες πηγές, λόγω του κινδύνου δηλητηρίασης.

    6. Αχλάδια

    Τα αχλάδια είναι ένα από τα πιο ινώδη φρούτα. Με 6 γραμμάρια φυτικών ινών σε κάθε μέτριο αχλάδι, πιθανότατα θα αισθάνεστε χορτάτοι με ένα μόνο φρούτο.

    7. Μπανάνες

    Οι μπανάνες είναι πηγή καλίου, το οποίο σχετίζεται με τον έλεγχο του πρηξίματος καθώς έχει αντίστροφη σχέση με το νάτριο. Η κατακράτηση υγρών από την υψηλή πρόσληψη αλατιού στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο που μπορεί να αυξήσει την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

    8. Γλυκοπατάτες

    Αν ψάχνετε για ένα αμυλούχο λαχανικό, οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική επιλογή, παρέχοντας μερικά από τα πιο ισχυρά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο μπορεί να μειώσει την ορατότητα της κυτταρίτιδας που σχετίζεται με την υπερβολική πρόσληψη νατρίου.

    Νερό

    Το νερό όχι μόνο σας βοηθά να είστε ενυδατωμένοι αλλά βοηθά επίσης να αποφύγετε την κυτταρίτιδα. Στόχος να πίνετε 11,5 φλιτζάνια συνολικό νερό κάθε μέρα για τις γυναίκες και 15,5 φλιτζάνια την ημέρα για τους άνδρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Μeteo: Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων στις περιοχές των πυρκαγιών

    Το στέμμα, το σκήπτρο και το ξίφος του Όθωνα εντοπίσθηκαν στο Τατόι

    Βραβείο καινοτομίας!



    ΣΧΟΛΙΑ