• HealthStories.gr

    Τα 7 πιο υγιεινά γαλακτοκομικά για απώλεια βάρους

    • NewsRoom


    Τα γαλακτομικά έχουν θέση στη διατροφή σας όταν είστε σε δίαιτα για απώλεια βάρους, αλλά όχι όλα.

    Τα γαλακτοκομικά περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο και πρωτεΐνες, και η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης δίαιτας για απώλεια βάρους.

    Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα γαλακτοκομικά τρόφιμα -ακόμη και οι επιλογές με πλήρη λιπαρά- δεν οδηγούν σε αύξηση βάρους. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μειώσουν το σωματικό λίπος και να αυξήσουν την άλιπη μάζα σώματος. Επιπλέον, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι και το τυρί, δεν συνδέεται μόνο με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά μπορεί επίσης να προστατεύσει από τον διαβήτη τύπου 2.

    Τα 7 πιο υγιεινά γαλακτοκομικά για απώλεια βάρους

    1. Γάλα 2%

    Το γάλα 2% μπορεί να είναι πολύτιμο συστατικό μιας δίαιτας απώλειας βάρους λόγω του ισορροπημένου διατροφικού του προφίλ. Για Παρέχει μέτρια ποσότητα λίπους, ενισχύοντας τον κορεσμό και μειώνοντας την επιθυμία για τσιμπολόγημα με λιγότερο υγιεινές επιλογές.

    Η περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνες βοηθά στην αποκατάσταση και ανάπτυξη των μυών, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο μετά από άσκηση.

    2. Γιαούρτι

    Το γιαούρτι έχει λιγότερη ζάχαρη και πολλές πρωτεΐνες. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρωτεΐνη τους και να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης ως μέρος του σχεδίου απώλειας βάρους.

    3. Κεφίρ

    Το κεφίρ είναι ένα προϊόν ζύμωσης που παρασκευάζεται από γαλακτοκομικό γάλα και είναι πλούσιο σε προβιοτικά, πρωτεΐνες και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα γαλακτομικά για απώλεια βάρους.

    Η μοναδική διαδικασία ζύμωσής του, που περιλαμβάνει την καλλιέργεια κόκκων κεφίρ στο γάλα, οδηγεί σε ένα πικάντικο, ελαφρώς ανθρακούχο ποτό που υποστηρίζει την υγεία του πεπτικού συστήματος μέσω της περιεκτικότητάς του σε προβιοτικά. Αυτά τα ευεργετικά βακτήρια μπορεί να ενισχύσουν το μεταβολισμό και να ενισχύσουν την ικανότητα του σώματος να αφομοιώνει αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά.

    Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη του κεφίρ μπορεί να αυξήσει το αίσθημα πληρότητας, μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

    4. Τυρί Cottage

    Το τυρί είναι εύκολο να το προσθέσετε στα αγαπημένα σας φαγητά και επειδή έχει λίγα λιπαρά και αρκετή πρωτεΐνη, το τυρί cottage είναι μια εξαιρετική γαλακτοκομική τροφή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

    5. Τυρί στικ

    Το τυρί στικ δεν είναι μόνο ένα καλό σνακ για το σχολείο. Αυτό το σνακ σας βοηθά στους στόχους σας για απώλεια βάρους, επειδή έχει ήδη μερίδες, ώστε να μην ανησυχείτε για την υπερβολική κατανάλωση. Και επιπλέον, κάθε στικ περιέχει μια καλή δόση πρωτεΐνης για να σας κρατά χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα. Για παράδειγμα, εξαρτάται φυσικά από τον τύπο του τυριού και τη μάρκα, αλλά ένα τυπικό τυρί κορδόνι περιέχει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης για μόνο 80 θερμίδες!

    6. Εμπλουτισμένο γάλα

    Το εμπλουτισμένο αγελαδινό γάλα, έχει ορισμένες βιταμίνες που έχουν προστεθεί τεχνητά στο γάλα. Το εμπλουτισμένο γάλα συνήθως περιέχει βιταμίνες A και D, οι οποίες και οι δύο βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

    Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Preventative Medicine, η ανεπάρκεια σε βιταμίνη D έχει συνδεθεί με μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας και η συμπλήρωση αυτής της βιταμίνης μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ της βιταμίνης Α και της απώλειας βάρους (καθώς και της απώλειας λίπους στην κοιλιά, συγκεκριμένα), αλλά αυτή ήταν μια μελέτη σε ζώα και απαιτείται περισσότερη έρευνα.

    7. Τυρί σε προ-μερίδες για επάλειψη

    Παρόμοια με το τυρί στικ, οι προ-μερίδες τυρί είναι ένα εξαιρετικό σνακ για απώλεια βάρους. Πολλές μάρκες παράγουν τυρί που μπορεί να αλείφεται με χαμηλότερες θερμίδες, διατηρώντας παράλληλα την περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Αυτά τα σνακ βοηθούν στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, επειδή έχουν λίγες θερμίδες και μπορείτε να απολαύσετε

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ