• HealthStories.gr

    Στον αέρα όσοι Έλληνες έχουν εμβολιαστεί με Sputnik ή κινεζικά εμβόλια – Δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό

    Στον αέρα όσοι Έλληνες έχουν εμβολιαστεί με Sputnik ή κινεζικά εμβόλια – Δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό

    πηγή: unsplash.com


    Σημαντικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με όσους Έλληνες έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό (Sputnik) ή κάποιο από τα δύο κινεζικά εμβόλια, καθώς κανένα από τα τρία δεν αναγνωρίζεται στη χώρα μας.

    Ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν κάνει τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν είναι γνωστός, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι αμελητέος.

    Πρόκειται για Έλληνες που είτε εργάζονταν σε κάποιες από τις χώρες όπου πραγματοποιούνται/επιλέγονται αυτά τα εμβόλια, είτε επέλεξαν να ταξιδέψουν στην Ρωσία για να κάνουν το εμβόλιο Sputnik V.

    Κάποιοι το έκαναν γιατί το θεωρούσαν πιο ασφαλές ή αποτελσματικότερο και κάποιοι άλλοι θέλησαν να εμβολιαστούν-θωρακιστούν έγκαιρα πιστεύοντας ότι ο αργός, μέχρι κάποια φάση, ρυθμός εμβολιασμού στη χώρα μας θα τους άφηνε πολύ πίσω.

    «Ταξίδεψα στη Ρωσία για να εμβολιαστώ»

    O Αντρέας, 40 ετών, είναι μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση. Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να εμβολιαστεί με το ρωσικό Sputnik τον περασμένο Απρίλιο. «Επέλεξα να κάνω το εμβόλιο αυτό τον περασμένο Απρίλιο γιατί με το ρυθμό εμβολιασμού που είχαμε σε εκείνη τη φάση στη χώρα μας πίστευα ότι η σειρά μου θα ερχόταν τον Σεπτέμβριο. Επειδή δουλεύω στον κλάδο της διοργάνωσης εκδηλώσεων αποφάσισα να ταξιδέψω στη Ρωσία για να κάνω το Sputnik και να θωρακιστώ έγκαιρα για να μπορώ να δουλέψω το καλοκαίρι.

    Ταξιδέψαμε για αυτό το σκοπό συνολικά 10 συνάδελφοι. Κάναμε δύο ταξίδια στη Ρωσία,- Απρίλιο και Μάϊο, για να κάνουμε τις δύο δόσεις του Spuntik. Πριν από λίγες ημέρες όμως, έμαθα ότι το εμβόλιο που έκανα δεν θα αναγνωριστεί στην Ελλάδα και πως δεν θα έχω καμία πρόσβαση στα δικαιώματα των εμβολιασμένων πολιτών.

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Τα επόμενα μέτρα – Υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών και σύσταση να εμβολιασθούν τα παιδιά άνω των 12 ετών

    Μεγαλύτερος ο κίνδυνος COVID-19 για τα παιδιά με αυτές τις χρόνιες ασθένειες

    Αυτά τα δύο συμπτώματα στο σεξ μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ή είχατε COVID-19

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ