• HealthStories.gr

    Πρωκτικό σεξ – Μάθετε τα πάντα πριν το δοκιμάσετε

    Πρωκτικό σεξ – Μάθετε τα πάντα πριν το δοκιμάσετε

    Πηγή: unsplash.com


    Ταμπού για πάρα πολλούς, απαγορευμένο για άλλους, απολαυστικό για κάποιους και απόλυτα επιθυμητό για μερικούς.

    Το πρωκτικό σεξ πολλοί ελάτρεψαν, τα ρίσκα του ουδείς. Γιατί μπορεί να είναι μεγάλη η απόλαυση στον συγκεκριμένο τρόπο ερωτικής επαφής, αλλά οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την υγεία είναι αρκετοί.

    H, δε, δαιμονοποίηση του πρωκτικού σεξ ως μη φυσιολογικό (παρά φύση) συχνά οδηγεί στον αφορισμό του. Όμως, ανεξάρτητα από την όποια ηθική διάσταση, υπάρχει και αυτή της υγείας, στην οποία αξίζει να σταθούμε.

    Τι είναι, λοιπόν, το πιο σημαντικό στην πρωκτική σεξουαλική επαφή;

    «Και σε αυτή τη μορφή συνουσίας πρέπει να χρησιμοποιείται προφυλακτικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο πρωκτός δεν είναι φτιαγμένος βιολογικά και ανατομικά για διείσδυση. Ο ιστός του ορθού είναι λεπτός και δεν έχει την ίδια ελαστικότητα με τον κόλπο. Οπότε υπάρχει πιθανότητα να σκιστεί και να δημιουργηθεί πληγή, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).

    Εννοείται ότι το προφυλακτικό πρέπει να αλλάζεται οπωσδήποτε, σε περίπτωση που πρόκειται να ακολουθήσει κολπικό σεξ, για την αποφυγή μεταφοράς βακτηριδίων», υπογραμμίζει ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος MD, Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας.

    Και προσθέτει: «Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το πρωκτικό σεξ είναι η σεξουαλική συμπεριφορά με τον υψηλότερο κίνδυνο για τις λοιμώξεις από τον ιό HIV και από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Οι άνδρες, που δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό και έχουν συχνή πρωκτική επαφή, διατρέχουν –εκτός από αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κάποιου ΣΜΝ– και τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονών του προστάτη».

    5+2 πράγματα που πρέπει να ξέρετε, αλλά δεν τολμάτε να ρωτήσετε.

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Αυτά τα δύο συμπτώματα στο σεξ μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ή είχατε COVID-19

    Σεξ ή χάδια – Τι δένει περισσότερο τη σχέση

    Μέγεθος πέους: Πλάτος ή μήκος επιλέγουν οι γυναίκες και τι προτιμούν σε μία σταθερή σχέση

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ