• HealthStories.gr

    Πρακτικά tips για τη διατροφή μας στις διακοπές

    Πρακτικά tips για τη διατροφή μας στις διακοπές

    Πηγή: unsplash.com


    Μετά από μια πολύ ιδιόμορφη και κουραστική χρονιά, η περίοδος των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες έχει φτάσει και κάποια πρακτικά tips για τη διατροφή μας είναι απαραίτητα.

    Μπορεί και φέτος οι διακοπές να μην είναι το ίδιο ξένοιαστες όσο πριν από την πανδημία, αλλά αποτελούν μία ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να ξεφύγουμε από τις συνήθειες του χειμώνα και της καραντίνας. Και το φαγητό είναι μέρος αυτής της αλλαγής από την καθημερινότητα φυσικά.

    Μπορούμε, όμως, να συνδυάσουμε την απόλαυση του φαγητού στις διακοπές με ισορροπημένη διατροφή; Και, κυρίως, μπορούμε να αποφύγουμε την αύξηση βάρους; Η απάντηση και στα δύο είναι ναι, εφόσον κάνουμε μερικές έξυπνες επιλογές.

    Πρώτο βήμα: Ξεκινάμε με ένα καλό πρωινό

    Τι πιο απολαυστικό από ένα ωραίο και πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο… Παράλληλα, όμως, ένα πλήρες πρωινό μπορεί να μας βοηθήσει να οργανώσουμε καλύτερα τη διατροφή μας κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και να μας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες.

    Τα αυγά είναι βασικό συστατικού ενός χορταστικού πρωινού: βραστά, ομελέτα ή μάτια, μπορούμε να τα επιλέξουμε μερικές μέρες της εβδομάδας των διακοπών. Μπορούμε ακόμα να ενισχύσουμε το πρωινό με ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο με τοπικές μαρμελάδες ή μέλι, ταχίνι ή φυστικοβούτυρο.

    Εναλλακτικά, μιας και δεν μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα ομελέτες, μπορούμε να επιλέξουμε ένα σάντουιτς με τοπικά τυριά (και λιγότερο συχνά αλλαντικά), μαζί με ένα γιαούρτι και ξηρούς καρπούς ή ταχίνι, και να κλείσουμε το πρωινό μας με μια φρουτοσαλάτα.

    Δεύτερο βήμα: Φροντίζουμε τα σνακ της ημέρας

    Τα σνακ, που θα φάμε στη διάρκεια της ημέρας, έχουν καθοριστικό ρόλο στο τι θα φάμε την υπόλοιπη ημέρα.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Καρπούζι ή πεπόνι; Το απόλυτο ντέρμπι του καλοκαιριού

    Οι τροφές που προστατεύουν το δέρμα όπως τα αντηλιακά – Ποιες είναι

    Κυτταρίτιδα: Λύσεις της τελευταίας στιγμής πριν τις διακοπές

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ