• HealthStories.gr

    Οι τροφές που προστατεύουν το δέρμα όπως τα αντηλιακά – Ποιες είναι

    Οι τροφές που προστατεύουν το δέρμα όπως τα αντηλιακά – Ποιες είναι


    Ο ήλιος μας προσφέρει τη δυνατότητα σύνθεσης βιταμίνης D, η οποία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί ζητούμενο για την προστασία μας από ιούς.

    Η χρήση αντηλιακών είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για την προστασία της επιδερμίδα μας, αλλά δεν επιτρέπει τη σύνθεση βιταμίνης D. Εδώ είναι που η σωστή διατροφή, με «αντιοξειδωτικά», μπορεί να προσφέρει τη λύση.

    Σύμφωνα με τον Κλινικό Διαιτολόγο και Διατροφολόγο Γιάννη Χρύσου, η καθημερινή πρόσληψη αντιοξειδωτικών σε συνδυασμό με ω-3 λιπαρά οξέα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου και παράλληλα, αντιμετωπίζουν τις «ελεύθερες ρίζες οξυγόνου».

    Κατά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, τα αντιοξειδωτικά δημιουργούν μία «προστατευτική ασπίδα» έναντι της δράσης του ήλιου, αντίστοιχη των αντηλιακών. Ίσως να είναι και καλύτερη, αφού επιτρέπει τη δράση ενδογενών μηχανισμών όπως την παραγωγής μελανίνης – της καφέ χρωστικής που παράγεται από τα μελανοκύτταρα στην βασική στιβάδα του δέρματος, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από τον ήλιο. Αντίθετα, τα αντηλιακά αναστέλλουν την παραγωγή μελανίνης από τα συγκεκριμένα κύτταρα.

    Και αντηλιακά και αντιοξειδωτικά

    Η λίστα τροφίμων που μπορεί να προσφέρει τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει ποικιλία πρωτογενών τροφίμων, που δεν έχουν υποστεί ιδιαίτερη

    Δείτε τη λίστα εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ