• HealthStories.gr

    Ο πίνακας της 1ης ΥΠΕ με τα απογευματινά χειρουργεία σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Γεννηματάς και Σωτηρία

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης


    Σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Γενικό Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” και Σωτηρία, ξεκινούν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε τον πίνακα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που καλύπτει τα περισσότερα νοσοκομεία της Αθήνας.

    «Προ ολίγου η 1η ΥΠΕ μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της Μεταρρύθμισης του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία ευθύνης της. Θα αναρτώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την ορθή ενημέρωση των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την Εμπιστοσύνη τους». Την ανάρτηση αυτή έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

    Για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι γίνονται διαγωνισμοί για πρόσληψη αναισθησιολόγων ωστόσο κηρύσσονται άγονοι, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση.

    Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι η αύξηση των μισθών, ωστόσο πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε το κράτος να αντέξει δημοσιονομικά το οικονομικό βάρος.

    Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης οι γιατροί δεν επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς «τα χρήματα που τους δίνει το ΕΣΥ δεν τους ικανοποιούν. Η αντιπολίτευση λέει θα διπλασιάσει τους μισθούς. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 3 δισ. ευρώ. Πού θα βρεθούν;».

    Ακολούθως υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ και το Σωτηρία, «για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό».

    Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκηρύσσει στάση εργασίας στον Ευαγγελισμό (13:00 – 15:00) και καλεί σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο, αντιδρώντας στα απογευματινά χειρουργεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Κάνουμε διαγωνισμούς για αναισθησιολόγους και ειδικά στη Θεσσαλονίκη δεν έρχονται

    Συγκίνηση στα πρώτα απογευματινά χειρουργεία – Δηλώσεις με σημασία από τον Ά. Γεωργιάδη

    Καβάλα: Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας



    ΣΧΟΛΙΑ