• HealthStories.gr

    Υπάρχει όριο ηλικίας για μία αισθητική επέμβαση;

    • NewsRoom
    Υπάρχει όριο ηλικίας για μία αισθητική επέμβαση;

    Πηγή: healthstories.gr


    Υπάρχει όριο ηλικίας για μία αισθητική επέμβαση και πώς θα είναι το αποτέλεσμα;

    Υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι και τι θα πρέπει να προσέξετε, αν αποφασίσετε να υποβληθείτε σε πλαστική χειρουργική.

    Πέρα από το πως νιώθετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όπως συμβαίνει με όλες τις επεμβάσεις, οι πλαστικές επεμβάσεις ενέχουν ορισμένους κινδύνους τόσο γενικούς όσο και ειδικούς, είτε πρόκειται για επανορθωτική είτε για αισθητική χειρουργική.

    Οι κίνδυνοι επιπλοκών κατά τη διάρκεια της πλαστικής χειρουργικής μπορεί να αυξηθούν με βάση τις συνήθειες υγείας, την ηλικία και την τρέχουσα κατάσταση υγείας σας.

    Κίνδυνοι από πλαστική χειρουργική

    Κάθε τύπος πλαστικής χειρουργικής εγκυμονεί τους δικούς του συγκεκριμένους κινδύνους, οι οποίοι αυξάνονται με πιο επεμβατικές ή εκτεταμένες πλαστικές επεμβάσεις. Συζητείστε αυτούς τους κινδύνους με τον χειρουργό σας και βεβαιωθείτε ότι τους έχετε κατανοήσει αρκετά καλά πριν πάρετε την απόφασή σας.

    Οι γενικοί κίνδυνοι για όλες τις μορφές πλαστικής χειρουργικής είναι κυρίως:

    • Μόλυνση
    • Αιμορραγία
    • Ουλές
    • Πόνος
    • Νευρική βλάβη
    • Θρόμβοι αίματος

    Τι αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών;

    Ορισμένες καταστάσεις υγείας αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως λοιμώξεις και θρόμβοι αίματος:

    Καρδιακή ασθένεια. Προκαλεί αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, προβλήματα ρυθμού, καρδιακή ανεπάρκεια, αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης και θρόμβους αίματος.

    Διαβήτης. Προκαλεί αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων και λοιμώξεων, κακής επούλωσης τραυμάτων και νεφρικών προβλημάτων.

    Υψηλή πίεση του αίματος. Προκαλεί μειωμένη ροή αίματος στην καρδιά, αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Οι συνήθειες σας και ο τρόπος ζωής μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών της πλαστικής χειρουργικής.

    Όπως και με τα προβλήματα υγείας, κάποιες συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητά σας να αναρρώσετε καλά.

    Υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος: Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών των αεραγωγών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και μετά τη διαδικασία έχετε αυξημένο κίνδυνο θρόμβων αίματος, λοιμώξεων και κακής επούλωσης τραυμάτων.

    Κάπνισμα ή άτμισμα. Το κάπνισμα μειώνει την ικανότητα παροχής οξυγόνου στα όργανα, αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης, νέκρωσης ιστών και κακής επούλωσης πληγών, ενώ μειώνει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χορηγούνται μετά τη διαδικασία.

    Χρήση ουσιών. Οι ουσίες που χρησιμοποιείτε μπορεί να αλληλεπιδράσουν ανεπαρκώς με τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και να αυξηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης και κακής επούλωσης τραυμάτων.

    Μπορεί να είστε μεγάλοι για πλαστική επέμβαση;

    Η πιο απλή απάντηση είναι ναι, αλλά δεν υπάρχει απαραίτητα μια καθορισμένη ηλικία όταν συμβαίνει αυτό. Ο μέσος όρος ηλικίας για αισθητική επέμβαση είναι 40-54 ετών. Το 2020, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες ηλικίας άνω των 55 ετών έκαναν πλαστική χειρουργική.

    Καθώς κάποιος μεγαλώνει, όχι μόνο αναπτύσσει μερικές φορές χρόνιες παθήσεις, αλλά και το σώμα του υφίσταται αλλαγές. Οι αλλαγές που έχει βιώσει ένα άτομο, πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν συζητάμε για την πλαστική χειρουργική. Μερικές από αυτές τις αλλαγές αυξάνουν τον κίνδυνο κακής επούλωσης και αυξημένων επιπλοκών.

    Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

    Μύες. Μειωμένη μάζα, δύναμη και ικανότητα επούλωσης.

    Νεύρα. Μειωμένη αγωγιμότητα και ικανότητα επούλωσης και αυξημένη νευροπάθεια.

    Τένοντες και οστά. Αυξημένη ακαμψία, μειωμένη επούλωση, απώλεια οστικής πυκνότητας και αυξημένος κίνδυνος καταγμάτων.

    Λίπος. Ανακατανομή στο σημείο που βρίσκεται το λίπος και μειωμένες ποσότητες κάτω από το δέρμα.

    Δέρμα. Αραίωση, μειωμένη ικανότητα επούλωσης, μειωμένη ροή αίματος.

    Ρεαλιστικές προσδοκίες από την πλαστική χειρουργική καθώς μεγαλώνετε

    Επί του παρόντος, καμία έρευνα δεν έχει δείξει διαφορά στην ποιότητα των αποτελεσμάτων μεταξύ αυτών που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνων που είναι νεότεροι όταν κάνουν πλαστική επέμβαση. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην διαρκέσουν τόσο πολύ σε μεγαλύτερη ηλικία. Οι πλαστικοί χειρουργοί αναφέρουν σε μελέτη ότι η ικανοποίηση και η ποιότητα ζωής συχνά αυξάνονται για όσους είναι μεγαλύτεροι, όταν κάνουν πλαστική χειρουργική.

    Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας περνά από αλλαγές. Κάθε άτομο περνά από αυτές τις αλλαγές σε διαφορετικές στιγμές της ζωής του. Σε κάποια χρονική στιγμή, αυτές οι αλλαγές κάνουν τους κινδύνους της πλαστικής χειρουργικής να υπερτερούν σε σύγκριση με τα οφέλη. Ωστόσο, δεν υπάρχει όριο ηλικίας για μία αισθητική επέμβαση. Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί ανάμεσα σε εσάς και τον χειρουργό σας μετά από συζήτηση σχετικά με τους στόχους σας για την πλαστική χειρουργική και τους κινδύνους σας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι κάνει στο σώμα ένα ποτήρι κρασί κάθε μέρα – Οι περίπλοκες επιπτώσεις

    6 τρόποι για να εξασκηθείτε στο Mindful Eating

    Απαραίτητος ο προαθλητικός ιατρικός έλεγχος σε παιδιά που αθλούνται



    ΣΧΟΛΙΑ