• HealthStories.gr

    Αρακάς και σπανάκι: Κατεψυγμένα ή φρέσκα;

    • NewsRoom


    Ο αρακάς και το σπανάκι είναι από τα τρόφιμα που τα βρίσκουμε κατεψυγμένα στα παντοπωλεία και συνήθως τα προτιμούμε από τα φρέσκα κυρίως για την ευκολία που μας προσφέρουν στην προετοιμασία του φαγητού. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

    Αρακάς και σπανάκι: Κατεψυγμένα ή φρέσκα;

    Ο αρακάς είναι ένα ευέλικτο λαδερό φαγητό που συνοδεύει το κρέας, τις τηγανητές πατάτες ή το ρύζι, ενώ τον βρίσκουμε και σε σαλάτες.

    Ο αρακάς είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, που βοηθώντας στην αίσθηση κορεσμού και στη διαχείριση του βάρους.

    Τα φρέσκα μπιζέλια έχουν μικρή διάρκεια ζωής, μόνο μία εβδομάδα στο ψυγείο. Από την άλλη, ο κατεψυγμένος αρακάς μπορέι να διαρκέσει έξι έως οκτώ μήνες στην κατάψυξη.

    Επιπλέον, τα μπιζέλια μαζεύονται και καταψύχονται στην κορυφή της ωρίμανσης τους, καθιστώντας τα μια νόστιμη και βολική επιλογή, που προσθέτουν χρώμα και θρεπτικά συστατικά.

    Σε ότι αφορά το σπανάκι, αυτό το σούπερ θρεπτικό χορταρικό, δεν πρέπει να λείπει από τα εβδομαδιαία μενού. Είναι μία διατροφική δύναμη, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ είναι από τις αντιπροσωπευτικές τροφές που έχει υψηλές δόσεις σιδήρου.

    Το σπανάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε χρώμα και θρεπτικά συστατικά στο πιάτο σας.

    Οι περισσότεροι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν το κατεψυγμένο. Το φρέσκο σπανάκι θέλει αρκετό πλύσιμο πριν το μαγείρεμά του και πολύ συχνά μαραίνεται στο ψυγείο προτού έχετε την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε. Επίσης, για να μην προσθέσει πολύ νερό στη συνταγή σας, θα πρέπει να το έχετε στραγγίξει και να το έχετε στύψει πολύ καλά.

    Από την άλλη πλευρά το κατεψυγμένο σπανάκι μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο στην κατάψυξη, ενώ το φρέσκο ​​σπανάκι είναι ευαίσθητο και επιρρεπές σε αλλοίωση μέσα σε λίγες μέρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Kaizen Foundation: Ανακαινίζει το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε ένα έργο 3,8 εκατ. ευρώ

    Τι να κάνετε τα μπαχαρικά που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους

    Ιλαρά: Επείγουσα εγκύκλιος για τους επαγγελματίες υγείας – Επιβεβαίωση Mononews



    ΣΧΟΛΙΑ