• ΥΓΕΙΑ

    Gilead Sciences: Θετικά τα στοιχεία από την ολοκλήρωση κλινικής δοκιμής χρήσης του remdesivir

    • NewsRoom


    Τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής του φαρμάκου remdesivir σε ασθενείς με Covid-19 ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (ώρα ΗΠΑ) η Gilead Sciences.

    Σύμφωνα με την Gilead, η φάση 3 των τεστ της θεραπείας με remdesivir σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα έδειξε πως αυτοί που έλαβαν 5ήμερη θεραπεία φαίνεται να έχουν τα ίδια αποτελέσματα. με την παλαιότερη μελέτη για τη θεραπεία 10 ημερών. Τουλάχιστον το 52% των ασθενών που έλαβαν τη θεραπεία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 14 ημέρες θεραπείας και τουλάχιστον το 53% αυτών των ασθενών αναφέρθηκε ότι έφτασαν σε «κλινική ανάρρωση».

    Η μελέτη είναι «ενός σκέλους», το οποίο σημαίνει πως δεν αξιολογεί την απόδοση του φαρμάκου έναντι ομάδας ασθενών που δεν το έλαβαν. Η μελέτη καταδεικνύει την πιθανότητα ορισμένων ασθενών να υποβληθούν σε αγωγή με 5ήμερο σχήμα, το οποίο θα μπορούσε να επεκτείνει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών που θα μπορούσαν να υποβληθούν σε θεραπεία με   remdesivir.”

    Η Gilead αναμένει δεδομένα στα τέλη Μαΐου από τη δεύτερη μελέτη που αξιολογεί τις δόσεις του remdesivir 5 και 10 ημερών σε ασθενείς με μέτρια συμπτώματα της νόσου COVID-19.

    «Πολλές ταυτόχρονες μελέτες βοηθούν στην πληροφόρηση εάν το remdesivir είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για το COVID-19», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Gilead, Merdad Parsey.

    Η μελέτη διεξάγεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ. Η εταιρεία σημείωσε ακόμη πως αναμένονται αργότερα να ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες.



    ΣΧΟΛΙΑ