• ΥΓΕΙΑ

    Γιαμαρέλλου για εμβόλιο: Πρωτοχρονιάτικο δώρο για τους Έλληνες

    • NewsRoom

    Η νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ευσταθία Καμπισιούλη εμβολιάζεται πρώτη κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ


    Ως «χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο δώρο» χαρακτήρισε τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Ελένη Γιαμαρέλλου.

    Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM η κυρία Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην διστακτικότητα που παρουσιάζουν ορισμένα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού χαρακτηρίζοντάς την «παράξενη». Συμπλήρωσε, όμως «νομίζω ότι θα αλλάξουν άποψη και θα μπουν στο χορό του εμβολιασμού με αισιοδοξία και με πεποίθηση ότι έχουν ένα πολύ ασφαλές και αποδοτικό εμβόλιο».

    Όπως είπε η Ελένη Γιαμαρέλλου, «Το θέμα είναι πόσο χρόνο σε καλύπτει το εμβόλιο και τα αντισώματα που έφτιαξες. Λέμε ότι μπορεί να ξεπεράσει τους 3-4 μήνες. Ακόμα, οι μελέτες που έχουν γίνει δεν μας λένε με ασφάλεια πόσο καιρό τα αντισώματα από τη νόσηση μας καλύπτουν. Μετά τους τρεις μήνες νόσησης, υπάρχει ένδειξη ότι ελεύθερα κανείς μπορεί να κάνει το εμβόλιο. Ακόμα και αν έχει αντισώματα δικά του, το εμβόλιο θα αυξήσει τα αντισώματα του. Δεν υπάρχει κανένας φόβος».

    Παράλληλα η κυρία Γιαμαρέλλου δήλωσε: «Σε όλες τις μελέτες που έγιναν μέχρι τώρα, έχουμε δει ότι για 8 μήνες έχουμε αντισώματα. Πιθανότατα θα είναι σαν το εμβόλιο της γρίπης γιατί τα αντισώματα που φτιάχνουμε είναι 6-8 μηνών».

    Κατέληξε δε λέγοντας: «Ο ιός δέχεται μία πίεση, σου λέει δεν μπορώ να μπω στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν μπορώ να σκοτώσω. Λέμε ότι για να γλιτώσουμε από αυτόν τον ιό πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού ώστε το 30% να προφυλάσσεται. Όμως εμείς, πρέπει αυτή τη στιγμή τον ιό ο οποίος πιέζεται και ο οποίος μπορεί να του έρθει να κάνει μία σοβαρή μετάλλαξη, να τον εμποδίσουμε συνεχίζοντας να φοράμε τη μάσκα μας, να κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό. Όλα αυτά θα πρέπει να τα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη πειθαρχία την εποχή του εμβολιασμού».

    Διαβάστε επίσης:

    «Ελευθερία»: O πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα (video)

    Ιστορική ημέρα: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός – Εμβολιάστηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

    Σε εξέλιξη στα δυτικά η κακοκαιρία – Σταδιακή επέκταση και στην υπόλοιπη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ