• ΥΓΕΙΑ

    Ιστορική ημέρα: Ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία» στην Ελλάδα – Οι πρώτοι εμβολιασμοί, τι δήλωσαν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο Αττικόν Νοσοκομείο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ


    Με τον εμβολιασμό της νοσηλεύτριας της ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό Ευσταθίας Καμπισιούλη ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία», για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της Ελλάδας κατά της Covid-19.

    Από τα πρώτα πρόσωπα που εμβολιάστηκαν ήταν και ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο Νοσοκομείο «Αττικόν», λίγο πριν τις 14.30. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μάλιστα φτάσει λίγο νωρίτερα προκειμένου να συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα για τον εμβολιασμό. «Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο «Αττικόν».

    Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

    «Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Οι δύο πρώτοι συμβολικοί εμβολιασμοί

    Ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα, στις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής ήταν η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».

    «Είμαι η πρώτη Ελληνίδα και νοσηλεύτρια, μεγάλη τιμή, τιμάται όλος ο ιατρικός κλάδος αποτελεί μια τιμητική επιλογή και αναγνώριση του έργου και της προσφοράς μας. Ιστορική μέρα, ελπίζω για μια καινούργια σελίδα. Έχουμε πολύ δρόμο, αλλά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και πολύ γρήγορα ελπίζω να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας», δήλωσε η κ. Καμπισιούλη λίγα λεπτά αφού έκανε το εμβόλιο.

    Η νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ευσταθία Καμπισιούλη εμβολιάζεται πρώτη κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

    Στις 13.30 πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος συμβολικός εμβολιασμός, αυτός του κ. Μιχάλη Γιοβανίδη, του 88χρονου φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

    Ο φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μιχάλης Γιοβανίδης, εμβολιάζεται δεύτερος κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

    Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το καλύτερο δώρο των φετινών Χριστουγέννων

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν το τρίτο πρόσωπο που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα, επίσης στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», χωρίς να κρύψει την συγκίνηση της για την ιστορική στιγμή.

    Λίγο αργότερα, σε μήνυμα για τον εμβολιασμό, η κα. Σακελλαροπούλου θέλησε να δώσει μια ακτίνα ελπίδας για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού.

    Ο εμβολιασμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου πραγματοποιούνται οι πρώτοι εμβολιασμοί.

    «Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση ‘Ελευθερία’, και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», δήλωσε και προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

    Ακολούθησε ο εμβολιασμός του πρωθυπουργού και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, στο Νοσοκομείο Αττικό. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε στο μήνυμά του πως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μέχρι το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

    Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εμβολιάστηκαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, και ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

    Ο Γραμματέας του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Αθήνα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2 στη χώρα μας. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

    Ακολούθησε ο εμβολιασμός της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου,  του Αρχηγός ΓΕΕΘΑ,  στρατηγού Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου, που πραγματοποιήθηκαν και αυτοί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος πήρε τη θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καθώς ο τελευταίος είχε εντοπιστεί θετικός με Covid-19 πριν από μερικές εβδομάδες.

     

    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
    Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

    Αμέσως μετά τους δέκα πρώτους συμβολικούς εμβολιασμούς, ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών από 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. 

    Αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

    Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κάνει δηλώσεις κατά την διάρκεια της άφιξης του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου σήμερα ξεκινάνε οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

    Διαβάστε επίσης:

    Πρεμιέρα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη – Δείτε τις πρώτες εικόνες

    Πιερρακάκης: Τι χαρτί θα επιδεικνύουν οι πολίτες για τον εμβολιασμό

    Σε εξέλιξη στα δυτικά η κακοκαιρία – Σταδιακή επέκταση και στην υπόλοιπη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ