• ΥΓΕΙΑ

    Επιστήμονας Οξφόρδης: Η Όμικρον δεν είναι εκείνο που ζήσαμε πριν έναν χρόνο – Δεν θα δούμε γεμάτες ΜΕΘ

    • NewsRoom
    Επιστήμονας Οξφόρδης: Η Όμικρον δεν είναι εκείνο που ζήσαμε πριν έναν χρόνο - Δεν θα δούμε γεμάτες ΜΕΘ


    Η παραλλαγή Όμικρον, η οποία έχει εξαπλωθεί ραγδαία σε όλο τον κόσμο, δεν είναι «η ίδια ασθένεια που βλέπαμε πριν από ένα χρόνο», είπε ένας λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ενισχύοντας τις αναφορές για την ηπιότερη φύση του στελέχους.

    Το νέο στέλεχος που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση και ακόμη και οι ασθενείς που καταλήγουν στο νοσοκομείο περνούν λιγότερο χρόνο εκεί, δήλωσε ο John Bell, καθηγητής ιατρικής στην Οξφόρδη, μιλώντας στο πρόγραμμα του BBC Radio 4.

    «Οι φρικιαστικές σκηνές που είδαμε πριν από ένα χρόνο – οι γεμάτες μονάδες εντατικής θεραπείας, πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα – αποτελούν παρελθόν κατά την άποψή μου και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε καθησυχασμένοι ότι αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί», είπε ο Bell.

    Τα σχόλια του John Bell ακολούθησαν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στην Αγγλία εν όψει της Πρωτοχρονιάς.

    Στις υπόλοιπες χώρες που συναποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία) υπεύθυνες για τα μέτρα είναι οι τοπικές κυβερνήσεις.

    Οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τις 250.000 ημερησίως στη χώρα μέσα στην τελευταία εβδομάδα, αυξάνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ανταποκριθεί και να λάβει επιπλέον μέτρα.

    Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ αργά τη Δευτέρα δήλωσε ότι παρακολουθεί τα τελευταία δεδομένα και προέτρεψε τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Τουρκία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 30.000 για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ