• ΥΓΕΙΑ

    Επιπτώσεις για όσους δεν επιλέξουν προσωπικό γιατρό

    Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

    Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης


    Αποφασισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει τον προσωπικό γιατρό και γι’ αυτό το λόγο θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στους πολίτες που δεν θα έχουν προσωπικό γιατρό.

    Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο αρχιτέκτων του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον “γιατρό για όλους” Μάριος Θεμιστοκλέους προβλέπουν ότι ο νέος θεσμός θα προκαλέσει ριζικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα υγείας με αντικειμενικό σκοπό την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων και το νοικοκύρεμα του οικοδομήματος από τον ατομικό φάκελλο υγείας έως τον εξορθολογισμό των δαπανών.

    Περίπου έως το τέλος του χρόνου, θα πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν ποιος θα είναι ο προσωπικός τους γιατρός, είτε πρόκειται για ιδιώτη, είτε πρόκειται για παθολόγους και γενικούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, των Κέντρων Υγείας ή των ΤΟΜΥ, κ.λπ.

    Ωστόσο, όπως είπε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας την Τετάρτη στους δημοσιογράφους, θα υπάρχουν “ποινές” και επιπτώσεις για τους πολίτες εκείνους που δεν θα εγγραφούν εντός των επόμενων έξι μηνών στο σύστημα για τον προσωπικό γιατρό.

    Έτσι, όσοι πολίτες δεν επιλέξουν προσωπικό γιατρό:

    • Δεν θα μπορούν να παραπέμπονται σε νοσοκομεία, εκτός αν αντιμετωπίζουν έκτακτη ανάγκη.
    • Θα καταβάλλουν μεγαλύτερη συμμετοχή για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις
    • Δεν θα έχουν προτεραιότητα στα ραντεβού καθώς θα προηγούνται οι πολίτες που έχουν επιλέξει τον προσωπικό γιατρό, ο οποίος και θα εμπλέκεται στο σύστημα των ραντεβού.

    Πηγή: HealthStories.gr

    Επιπτώσεις για όσους δεν επιλέξουν προσωπικό γιατρό

    Διαβάστε επίσης:

    Προσωπικός γιατρός: Εγγραφή μέσα στο επόμενο εξάμηνο

    8.015 κρούσματα, 32 θάνατοι και 231 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή

    Σύγκριση των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον και ο ρόλος της ενισχυτικής δόσης

     



    ΣΧΟΛΙΑ